Admitere liceu 2022: Aproape 7.000 de elevi au rămas nerepartizați. 15 au media peste 9

Aproape 7.000 de elevi, mai exact 6.852 de elevi, nu au fost repartizați la liceu, din cauză că nu au completat suficiente opțiuni, a anunțat Ministerul Educației.

Potrivit unui comunicat de presă publicat ieri, acești elevi reprezintă 5,87% din totalul absolvenților de clasa a VIII-a.

Dintre aceștia, 15 au avut medii de admitere peste 9: nouă elevi din București, trei din Cluj, doi din Constanța și unul din Mureș. 143 de elevi au avut media de admitere peste 8. Iar doi dintre elevi au avut nota 10 la matematică la Evaluarea Națională, potrivit informațiilor oficiale, citate de Digi24.ro.

Ieri, Ministerul Educației a publicat pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a.

„Au fost repartizați computerizat 110.035 de elevi (94,13%) în învățământul liceal din totalul elevilor cu opțiuni completate (116.887), cu peste 20.000 de elevi mai mult, comparativ cu etapa din anul precedent”, spun reprezentanții Ministerului.

46.171 dintre elevii cu opțiuni completate, adică 42% dintre elevi, au fost admiși la prima opțiune. Totodată, 77.302 elevi (70,3%) au fost admiși la una dintre primele 5 opțiuni.

Dintre cei 44.834 de elevi admiși la liceele tehnologice, doar 3.000 au medii de admitere sub 5.

În perioada 15 – 20 iulie, candidații trebuie să depună dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În zilele de 21, 22 și 25 iulie, comisiile de admitere vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Iată rezultatele etapei de repartizare computerizată în liceu, prima etapă de admitere la liceu:

Dintre cei 116.887 de candidați cu opțiuni:

  • 110.035 absolvenți (94,13%) au fost repartizați computerizat în prima etapă
  • 6.852 absolvenți (5,87%) rămași de repartizat
  • Numărul total de opțiuni a fost de 2.338.353
  • O medie de 20 opțiuni per candidat

Elevi admiși în afara repartizării computerizate

  • 12.058 elevi admiși la specializări vocaționale
  • 814 elevi admiși la specializările vocațional militar
  • 2.018 elevi admiși pe locurile rezervate rromilor
  • 928 elevi admiși pe locurile rezervate CES
  • 18.388 elevi înscriși pentru învățământul profesional
Sursa: Ministerul Educației

Ce se întâmplă cu elevii care nu au fost admiși la liceu

 

În situația în care candidatul nu are loc la niciuna dintre opțiunile pe care le-a exprimat pe fișă, va rămâne nerepartizat în actuala sesiune de admitere. În acest caz, va trebui să participe la o sesiune organizată ulterior doar pentru locurile rămase libere.

La întrebare ce se întâmplă cu elevii care nu au fost admiși la liceu a răspuns secretarul de stat în Ministerul Educației, Bogdan Cristescu, ieri, într-o intervenție la Digi24.

Întrebat de moderator despre numărul elevilor nerepartizați, în condițiile în care reprezentanții Ministerului Educației, au susținut că sunt destule locuri pentru toți copiii, Bogdan Cristescu a răspuns că „nu poți avea locuri doar la liceu”.

Potrivit oficialului, elevii care nu vor reuși să ocupe un loc la liceu pot merge la învățământul profesional.

La întrebarea dacă se ia în calcul suplimentarea locurilor la liceu în această etapă, Bogdan Cristescu a afirmat că este „o decizie foarte dificilă, pentru că dacă suplimentezi un loc la liceul X, apoi primul copil care nu a intrat la acel liceu va spune: dar ar fi fost locul meu”.

Recomandarea sa este ca elevii rămași nerepartizați să fie ghidați, cu ajutorul diriginților și inspectoratelor, către cea mai bună opțiune pentru ei.

Vizionează înregistrarea materialului video difuzat de Digi24:


Sursa foto: Pexels

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

112,107FaniÎmi place
79CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole