Doi adolescenți din Franța s-au sinucis sub influența videoclipurilor TikTok. Părinții au intentat proces

Șapte familii din Franța au intentat un proces împotriva rețelei de socializare TikTok. Părinții acuză platforma gigant că le-a expus copiii adolescenți unui conținut dăunător care i-a determinat pe doi dintre ei să se sinucidă la doar 15 ani, a declarat, astăzi avocatul care reprezintă aceste familii în instanță, transmite Reuters.

În cadrul acțiunii în instanță, se susține că algoritmul TikTok i-a expus pe cei șapte adolescenți la videoclipuri care promovează sinuciderea, autovătămarea și tulburările de alimentație, a declarat avocata Laure Boutron-Marmion, pentru postul franceinfo.

Familiile au intentat un proces comun în instanța de judecată din Créteil. Laure Boutron-Marmion a afirmat că acesta este primul caz de acest gen din Europa, în care mai multe persoane intentează un proces comun împotriva TikTok.

„Părinții vor ca răspunderea legală a TikTok să fie recunoscută în instanță”, a susținut avocata.

„Este o companie comercială care oferă un produs consumatorilor care sunt, în plus, minori. Ea trebuie, așadar, să răspundă pentru deficiențele produsului”, a adăugat aceasta.

Citește și:

Risc crescut de suicid pentru adolescentele care petrec mult timp pe rețelele de socializare (Studiu)

Sunt copii care se gândesc la moarte. 8 indicii pentru a descoperi gândurile suicidare

Conducerea TikTok afirmă că protejează tinerii care folosesc aplicația

TikTok, la fel ca alte platforme de social media, se confruntă de mult timp cu examinarea supravegherii conținutului din aplicația sa.

Alături de Meta, care deține rețelele Facebook și Instagram, în Statele Unite ale Americii, TikTok se confruntă cu sute de procese, în care platformele sunt acuzate că ademenesc milioane de copii și le creează dependență de platformele lor, care le afectează sănătatea mintală.

TikTok nu a putut fi contactat imediat pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

Însă, anterior, reprezentanții companiei au afirmat că au luat în serios problemele legate de sănătatea mintală a copiilor. Anul acesta, directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a declarat în fața legislatorilor americani că platforma a investit în măsuri pentru a proteja tinerii care folosesc aplicația.

Citește și:

Dubla sinucidere de la Hunedoara. Psih. Mihai Copăceanu: „Încetați să mai minimalizați strigătul de ajutor al unui tânăr”

Psihologul Diana Stănculeanu prezintă simptomele tulburărilor emoționale la copii și adolescenți

Psihoterapeutul Maria Verdi: 15 reguli de bază pentru sănătatea emoțională a copiilor

 

Dacă dorești să afli mai multe despre impactul ecranelor asupra copiilor și despre cum stabilim limite sănătoase, te invit să te alături Grupului de Facebook dedicat:

“Copiii și ecranele”

Sursa foto: Solen Feyissa, Unsplash.com

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,763FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole