9 alternative la pedepse care chiar funcționează. Cum corectăm greșelile copilului prin metode pozitive [VIDEO]

Cum îți poți ajuta copilul să-și corecteze greșelile fără să-l pedepsești? Din ce în ce mai mulți părinți înțeleg importanța educației pozitive și caută cele mai bune alternative la pedepse.

Majoritatea părinților sunt bine intenționați și aplică pedepsele din convingerea că ele sunt eficiente în a corecta copilul și în a-l educa. Mai mult, mulți dintre părinții de astăzi au fost ei înșiși condiționați prin pedepse în copilăria lor. Astfel, modelul de educație bazată pe pedepse este moștenit și mai greu de schimbat. Însă nu imposibil 🙂

Am mai scris despre alternative la pedepse și în acest articol, unde ne-am axat mai mult pe partea foarte importantă de prevenție.

Părinții aplică pedepsele crezând că își ajută copiii. Totuși, dacă ar ști cât de mult rău fac pedepsele dezvoltării copilului și relației părinte-copil, foarte mulți părinți ar renunța cât de rapid posibil la această metodă de educație.

Și ar renunța cu ușurință dacă ar ști cu ce să înlocuiască pedepsele, dacă ar avea la dispoziție metode concrete prin care să influențeze în bine comportamentele, gândurile și emoțiile copiilor lor.

Vestea bună este că se poate! Și exact despre asta am vorbit în Webinarul Gratuit pe care l-am susținut sâmbătă, 16 iulie, cu tema „Educația fără pedepse. Modul pozitiv de a corecta greșelile copilului”.

Iată despre ce am discutat în sesiunea online:

  • În ce moduri diferite părinții își pedepsesc copiii. Pe unele dintre ele nu le observă nici părinții dornici să-și educe copiii prin metode pozitive
  • De ce părinții îți pedepsesc copiii? Ce se așteaptă să obțină vs. realitate, ce obțin de fapt. Vei vedea că pedepsele nu doar că nu aduc rezultatele dorite de părinte (ascultarea și corectarea comportamentului), ci au consecințe negative puternice pe termen mediu și lung.
  • Care sunt efectele exercitării puterii parentale
  • Premisele de la care pornesc părinții care își pedepsesc copiii
  • Un set de 5 noi credințe care te va ajuta să educi copilul fără să-l pedepsești
  • Un exercițiu pentru a îl aplica în relația ta cu copilul
  • 9 alternative eficiente la pedepse care chiar funcționează

Te invit să vizionezi înregistrarea Webinarului:

(În descrierea videoului de pe YouTube vei găsi codurile de timp pentru a asculta exact părțile care te interesează)

 

Dacă găsești informațiile valoroase, te încurajez să le dai și altor părinți linkul articolului sau al înregistrării pentru a o viziona.

Iar dacă ai întrebări sau dorești să-mi împărtășești conștientizările tale, te invit să-mi scrii un email pe adresa ana.batca@parenting20.ro.

Ce soluție ți-a plăcut cel mai mult și o vei aplica în relația cu copilul tău/copiii tăi?

 

Sursa foto: Pixabay

 

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,266FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole