Mâine, luni, 4 noiembrie, elevii și preșcolarii de la grădinițele de stat revin în sălile de clasă, unii cu bucurie, alții cu așteptarea următoarei vacanțe.
Pentru elevi mâine începe Modului 2 al anului școlar 2024-2025, care se va încheia în decembrie, odată cu începerea vacanței de iarnă. Din acest articol vei afla când anume este programată vacanța de iarnă, precum și în ce zile pică, anul acesta, Crăciunul și Revelionul. Știm că, anul trecut, ajunul Crăciunului și Revelionul au nimerit în weekend.
Cursurile Modulului 2 de școală încep mâine și se vor încheia vineri, pe 20 decembrie. Astfel, vacanța de iarnă a elevilor și preșcolarilor va începe oficial sâmbătă, 21 decembrie, și va dura mai mult de 2 săptămâni. Elevii vor reveni la ore după Bobotează și Sfântul Ion, și anume de miercuri, 8 ianuarie 2025.
Citește și:
Ministerul Educației propune ca elevii să-și schimbe locul în bănci în fiecare modul, pentru a reduce discriminarea
Care este structura anului școlar 2024-2025. Când sunt programate vacanțele
Când va fi Crăciunul și Revelionul 2024
Anul acesta, Crăciunul și Revelionul, precum și zilele libere legal aferente acestor sărbători pică în timpul săptămânii, astfel:
Crăciunul 2024
- Marți, 24 decembrie 2024 – Ajunul Crăciunului
- Miercuri, 25 decembrie 2024 – Crăciunul, zi liberă legal
- Joi, 26 decembrie 2024 – a doua zi de Crăciun, zi liberă legal
Revelionul 2024
- Marți, 31 decembrie 2024 – ultima zi din an, Revelionul
- Miercuri, 1 ianuarie 2025 – Anul Nou, zi liberă legal
- Joi, 2 ianuarie 2025 – zi liberă legal
După ziua lucrătoare de vineri, 3 ianuarie, urmează weekendul, după care vom avea încă două libere legale: luni, 6 ianuarie, de Bobotează, și marți, 7 ianuarie, de Sfântul Ion. Așa că revenirea la programul normal de muncă și de învățare va avea loc abia de miercuri, 8 ianuarie 2025.
Citește și:
Copilul este trist? 14 fraze pe care i le poți spune pentru a-l ajuta să depășească emoțiile dificile
Copilul e dezinteresat de școală? Cu ce să înlocuiești criticile astfel încât să-ți asculte sfaturile
Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România. Toți părinții care au copii la școală sau la grădiniță trebuie să o știe
Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):
Canalul Whatsapp Parenting 2.0
Sursa foto: Nicole Michalou, Pexels.com