Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu: Elevii ar putea fi testați antidrog în școli

Elevii ar putea fi testați antidrog în școală, dacă manifestă simptome ale consumului de droguri. Anunțul a fost făcut ieri de ministrul Afacerilor îInterne, Cătălin Predoiu, după finalizarea anchetei Corpului de Control al ministerului privind accidentul din 2 Mai, când un tânăr de 19 ani aflat drogat la volan a intrat într-un grup de patru tineri, ucigându-i pe loc pe doi dintre ei.

Astfel, ministrul Cătălin Predoiu a declarat că va analiza posibilitatea de a-i testa antidrog pe elevii care manifestă vizibil un comportament caracteristic consumului de droguri. Potrivit oficialului, testarea va fi făcută în școli, de către personal medical, doar cu acordul părinților.

Cătălin Predoiu a vorbit și despre măsuri de prevenire a consumului de droguri în școli, acest subiect fiind abordat în cadrul Planului Național de Acțiune pentru siguranța școlară 2023-2024, document care există deja.

Ministrul de Interne a precizat că a stabilit o întâlnire cu Ministerele Educației, Sănătății, Dezvoltării, Familiei, Muncii și cu Departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenței şi bulling-ului în școli. Ca element de noutate, intenționăm să constituim grupuri de acțiune la nivelul fiecărei unități de învățământ, formate din reprezentanți ai Ministerului de Interne, ai unității de învățământ, precum și asociații de părinți și elevi”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Citește și:

Psiholog Mihai Copăceanu: Copiii au nevoie de abilități de a refuza consumul drogurilor atunci când sunt la risc!

Droguri în școli. Gabor Maté: “Dependența este un răspuns la suferința traumei”. Care e soluția pe care o propune

Premierul Marcel Ciolacu: E nevoie de destructurarea rețelelor de trafic cu droguri

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a afirmat, astăzi, într-o postare pe contul său de Facebook, că măsurile de combatere a consumului de droguri anunțate de Cătălin Predoiu „sunt un pas înainte pe un traseu corect, dar nu sunt suficiente”.

„Este nevoie, în paralel cu testarea anti-drog în școli sau de confiscarea mașinii celui prins drogat la volan, și de un efort masiv de destructurare a rețelelor de trafic cu droguri. Aștept de la Poliție să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri! Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă, pe urmele tuturor acelor nemernici care fac averi provocând adevărate tragedii în familiile românilor!”, spune Marcel Ciolacu.

Potrivit primului-ministru, Poliția Română are o uriașă datorie în fața societății în această privință.

„Românii trebuie să vadă repede o schimbare profundă și susținută de atitudine din partea statului și de rezultate concrete. Pentru că asta înseamnă sute și mii de vieți protejate în fiecare zi!”, încheie premierul Marcel Ciolacu.

Citește și:

Drepturile și obligațiile elevilor. Ce sancțiuni li se aplică elevilor care încalcă regulile

Psiholog Corina Lupău: Drogul care a ucis-o pe fata de 16 ani e la un click distanță de copiii noștri

Ți-e frică de influența lui Gheboasă și a muzicii trap asupra copilului? 4 sfaturi de la psihologul Otilia Mantelers

Sursa foto: Thirdman, Pexels

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

120,238FaniÎmi place
216CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole