Cum funcționează mintea copilului tău? Află de la Alexandru Mircea Bordea, expert în învățare

Dacă ai copil la școală și nu te-ai confruntat cu dificultăți de învățare, cu refuzul de a-și face temele, cu probleme de atenție, de concentrare sau de memorie, poți considera că ai mare noroc! Pentru că foarte mulți părinți trebuie să facă față acestor provocări.

Și fiecare se descurcă așa cum poate pentru a rezolva problema de moment (tema pentru mâine). Din nefericire, însă, există un mare risc ca un câștig pe termen scurt să reprezinte calea către eșec pe termen lung – și o să-ți aduc doar două exemple:

1. Când copilul a făcut tema după țipete, presiune și după amenințările părintelui că îi interzice accesul la jocul pe telefon sau la televizor pentru o săptămână

2. Când copilul a făcut tema pentru a primi o recompensă: o prăjitură, un nou set lego, o vizită la mall etc.

În ambele cazuri, părinții formează o motivație extrinsecă la copil.

Asta înseamnă că, atunci când nu va exista nicio amenințare din exterior sau nicio recompensă, copilul nu va fi motivat să-și facă temele și să învețe.

Iar pe lângă asta, în primul exemplu, copilul asociază învățarea cu emoțiile dificile precum frica, frustrarea, furia, rușinea, vinovăția, neputința. Nu este de mirare că, în această stare, îi este din ce în ce mai greu să învețe.

Ce e de făcut?

Pentru că nu putem ignora școala și abilitatea de învățare a copilului: indiferent că locuiești în România sau în altă țară, sau că alegi o școală de stat, una privată sau homeschooling, ai nevoie să știi cum să-ți ajuți copilul să învețe.

Și ai ocazia să afli multe informații și tehnici care să te ajute în acest sens de la unul dintre cei mai buni experți în învățare din România, Alexandru Mircea Bordea, autor, trainer, coach profesionist. Este creatorul programului InfoSpeed, în colaborare cu expertul internațional în educație gifted Prof. Dr. Florian Colceag și Prof. Dr. Conf. Radu Budei, inventatorul aparatului de citire rapidă.

Alexandru Mircea Bordea colaborează cu multe dintre școlile private din București implementând metode eficiente de învățare. Iar în următoarea perioadă, ai ocazia să afli direct de la expertul în învățare informații care îți vor schimba perspectiva asupra acestui subiect.

Astfel, te invit să participi la 3 Webinare Gratuite la care va participa Alexandru, primul urmând să aibă loc joi, 25 aprilie, de la ora 19:00, cu tema:

Webinar Gratuit “Cum funcționează mintea copilului tău”

Iată ce vom discuta concret în sesiunea online:

  • Principalele cauze pentru care copilul are dificultăți de învățare sau refuză să-și facă temele
  • Criterii pentru a evalua corect copilul, cadrele didactice și școala
  • Cum funcționează mintea copilului tău
  • Mindset de eșec vs. Mindset de succes. Cum să cultivi mentalitatea potrivită pentru reușita școlară

La finalul sesiunii, Alexandru va fi disponibil pentru a răspunde la întrebările participanților.

În plus, înscriindu-te pentru a participa la Webinar, vei primi pe email un bonus: Ghidul „5 tehnici pentru dezvoltarea atenției copiilor”:

Rezervă-ți locul la Webinarul “Cum funcționează mintea copilului tău”

Voi reveni din timp cu emailuri separate și despre următoarele două Webinare.

Până atunci, dacă dorești să înțelegi care sunt cauzele reale ale dificultăților de învățare ale copiilor, cum funcționează mintea lor și cum să cultivi mentalitatea de succes la copilul tău, hai și tu la Webinarul de joi, 25 aprilie.

 

Sursa foto: Pexels

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,266FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole