Ce medie are campionul la înot David Popovici la Bac. „E o medie muncită!”

David Popovici, tânărul român campion mondial la natație, a susținut probele de Bacalaureat pentru sportivii olimpici în perioada 11-25 mai, la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.

Media finală pe care a obținut-o i-a depășit așteptările. Astfel, media obținută de David Popovici la examenul de Bacalaureat este de 8,65.

„Mi-a demonstrat că ar trebui să fiu mai optimist, pentru că deși știam că voi lua o notă decentă, speram să iau peste opt și am reușit. Realitatea mi-a dovedit să fiu mai optimist și să am mai multă încredere în forțele mele chiar și pe acest plan. Consider că rezultatul pe care l-am avut reflectă perfect timpul acordat învățatului. E o medie muncită!”, a declarat campionul, pentru gsp.ro.

Tânărul s-a declarat „foarte mulțumit de rezultat și mai ales ușurat”, deoarece, pe măsură ce se apropiau examenele, a început să învețe tot mai mult și să se streseze tot mai mult.

El a mai spus că i-a plăcut să aloce timp studiului pentru examene: „Mi-a făcut plăcere să învăț. Având atât de multe antrenamente, nu sunt cel mai obișnuit cu cititul, cu învățatul și reținutul și mi-a plăcut.”

Citește și:

„Nu are cum să iasă ceva frumos dacă e presiune și rigiditate”. Sfaturile lui David Popovici pentru părinți

Copilul nu poate să pună limite? 7 moduri în care părinții încalcă limitele copiilor

David Popovici se pregătește să intre la Facultatea de Psihologie

Tânărul a spus că simte că, odată cu Bacalaureatul, s-a încheiat o etapă din viața lui: „tocmai am încheiat cu succes cei doisprezece ani de școală și urmează să intru într-o nouă etapă a vieții mele și anume universitatea, studiile superioare și asociez această etapă cu începutul vieții adulte mai mult, mi se pare un hop mai mare”.

În ceea ce privește pasul următor în parcursul său academic, David Popovici a precizat că s-a hotărât să meargă la Facultatea de Psihologie de la Universitatea București. „Mama a terminat psihologia și cred că de la ea am această înclinație. Vreau să aflu cât mai mult despre ce e în capul meu, ce proces se întâmplă în creierul fiecărei persoane. Vreau să învăț cât mai mult despre asta, despre comportamentul uman”, a explicat înotătorul.

A treia materie pe care și-a ales-o la Bac a fost Sociologia, „pentru că m-au atras pur și simplu subiectele, m-au atras temele care se puneau în, discuție, exercițiile și mi-am dat seama că asta mă pasionează și asta aș vrea să fac și pe viitor. Pe lângă înot și în viitor, ceva care să aibă legătură cu psihologia, sociologia, pedagogia, aceste domenii mai mult umane, pentru că nu am fost niciodată destinat profilului real și materiilor exacte. Și mi-ar plăcea să învăț cât mai mult despre oameni, pentru că oamenii sunt frumoși.”

Citește și:

„Renunț la ASE după 2 ani, ca să dau la Psihologie”. 8 sfaturi ca să susții adolescentul în alegerea carierei

8 motive pentru care școala NU pregătește copiii pentru viața reală

A revenit la antrenamentele intense

Pe măsură ce se apropia Bacul, David Popovici a renunțat la o parte din antrenamente, pentru a învăța cât mai mult, însă nimic esențial ce nu ar fi putut fi recuperat. După ultimul examen, absolventul a spus: „Deja am început să recuperez. Sunt în linie absolut normală. În linia în care trebuia să fim în momentul ăsta și mă pregătesc de Cupa României.”

Primul concurs la care va participa tânărul după Bacalaureat va fi Cupa României, care va avea loc pe 2-4 iunie, la Otopeni.

Apoi, pe 23-25 iunie, înotătorul român va participa la concursul Settecolli, care se va desfășura la Roma.

Aproximativ o lună mai târziu, în perioada 23-30 iulie, David Popovici va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Natație care vor avea loc la Fukuoka, Japonia.

Tânărul campion le-a urat succes elevilor care urmează să treacă prin examene: „Le urez succes celor de-a 8-a care urmează să dea Capacitatea și celor de-a 12-a, colegii mei, mulți dintre prietenii mei.”

Citește și:

Prea multă școală și prea puțină joacă, o cauză a depresiei la copii și adolescenți (Studiu)

De ce adolescenții își sfidează părinții și vor să facă doar ce au chef? 8 soluții de la psihologul Diana Stănculeanu pentru părinții de adolescenți

Oana Moraru prezintă 6 tipuri de părinți, în funcție de implicarea în parcursul școlar al copilului. În care dintre ele te regăsești?

Sursa foto: Facebook David Popovici

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,301FaniÎmi place
  295CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole