Descarcă GRATUIT Advent Calendarul 2023 pentru părinții cu copii fericiți

Multe persoane așteaptă deja tradiționalul Calendar de Crăciun pentru părinții cu copii fericiți marca Parenting 2.0 și, în sfârșit, este gata și ediția 2023!

Mă bucur că, în fiecare an din 2018 încoace, creez și ofer cadou părinților din comunitatea noastră un Advent Calendar pe o anumită temă, menit să contribuie la conectarea dintre părinți și copiii lor și la educația echilibrată a copiilor.

Tema ediției de anul acesta este: Activități de conectare părinte-copil fără ecrane.

Te invit să descarci chiar acum Calendarul de Crăciun 2023 apăsând pe butonul de mai jos:

ADVENT CALENDAR 2023 PENTRU PĂRINȚII CU COPII FERICIȚI

 

După introducerea adresei de email în pagina de prezentare, vei primi un email din care vei putea descărca Advent Calendarul. Este în format pdf și îl poți scoate la imprimantă atât color, cât și alb-negru – arată bine în ambele moduri.

De ce “Conectare fără ecrane”?

După cum probabil că ai observat, în ultimele săptămâni, m-am dedicat campaniei de conștientizare “Copiii și ecranele. Cum să creștem copii sănătoși și echilibrați în era tehnologiei”. În lumina informațiilor pe care le-am descoperit din cărțile pe care le-am citit despre impactul tehnologiei asupra copiilor, precum și de la cei șapte specialiști care au participat la webinarele pe care le-am organizat în această campanie de conștientizare, văd nevoia urgentă de timp și conectare reală părinte-copil în lumea fizică, offline, făcând lucruri împreună, departe de ecrane.

Poate că va suna un pic ca o lozincă, însă, dacă aș formula-o mai cu mănuși, nu ar reprezenta realitatea pe care o trăiesc din ce în ce mai mult familii:

Copiii acestei generații, copiii noștri au urgentă nevoie de noi pentru a-i deconecta de ecrane și pentru a-i reconecta la viața reală!

Noi încă suntem o generație crescută la curte și în fața blocului, nu în fața tabletei sau a telefonului. Amintirile din copilăria noastră sunt despre joacă afară cu copiii, despre soldăței, păpuși, mașinuțe, cărți și albume de desene, și nu despre levele sau câți playeri am ucis în Brawl Stars, Fortnite sau GTA.

Dacă ne dorim ca și copiii noștri să aibă amintiri despre o copilărie petrecută în lumea reală, nu în cea virtuală, noi, părinții lor, suntem singura lor șansă! Pentru că, dacă îi lăsăm la voia ecranelor, ei nu au cum să se opună, deoarece creierul lor nu este încă suficient de dezvoltat pentru a pune stop plăcerii ușoare și rapide induse de aplicații și de conținutul video, foarte similare cu cea indusă de droguri precum cocaina sau heroina, după cum arată numeroase studii.

Ce vreau să punctez acum este necesitatea de a ne mobiliza noi, toți părinții copiilor de astăzi, pentru a le asigura o copilărie normală în viața reală și un viitor sănătos, fără întârzieri în dezvoltare sau probleme de comportament.

Așadar, te invit să descarci Calendarul de Crăciun 2023 pentru a te bucura de:

  • 25 de activități fără ecrane pentru fiecare zi din perioada 1-25 decembrie
  • Tot atâtea oportunități de conectare reală cu copilul tău, astfel încât va deveni mai cooperant
  • Deschizi porți pentru o comunicare sinceră cu copilul
  • Mai mult timp petrecut cu copilul, deci mai puțină vinovăție pentru tine, ca părinte
  • Amintiri frumoase pe care le creezi cu și pentru copilul tău! Dacă nu obișnuiți să petreceți zilnic timp împreună, s-ar putea să aveți cea mai faină lună în familie de anul acesta.
  • Pui bazele unor activități offline pe care le poți transforma în obiceiuri fără ecrane
  • Îi asiguri copilului șansa de a deveni un adult sănătos și echilibrat, nefiind afectat de timpul în exces petrecut în compania gadgeturilor

Ia exemplarul tău din Calendarul de Crăciun și profită de această șansă de a-i oferi copilului tău copilăria de care are nevoie pentru un viitor bun:

ADVENT CALENDAR 2023 PENTRU PĂRINȚII CU COPII FERICIȚI

 

După ce îl descarci, îl poți pune pe frigider, în agendă sau într-un alt loc vizibil pentru tine, astfel încât să-ți iei doza zilnică de inspirație. Iar pe măsură ce aplici temele din Calendar, te vei bucura de transformarea relației cu copilul/copiii!

Dacă îți place acest calendar, te încurajez să trimiți linkul articolului și altor părinți, pentru a se bucura și ei de acest cadou!

Îți doresc să vă bucurați de zile frumoase în familie pe tot parcursul lunii decembrie!

 

Sursa foto background: Pexels, prelucrare Parenting 2.0

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,277FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole