Elevii scapă de tezele semestriale și de mediile semestriale. Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

Schimbări importante în învățământ. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se va renunța la mediile semestriale și la obligativitatea susținerii tezelor semestriale. Elevii vor avea nevoie de o singură medie generală la finalul anului școlar.

„La acest moment, este în curs de finalizare întâlnirea pentru dialog social între Ministerul Educației și toți partenerii de dialog pentru a se definitiva Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, astfel încât mâine aceste modificări să îmbrace forma unui ordin de ministru al Educației și să fie transmise spre publicare în Monitorul Oficial. Structura anului școlar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificarea esențială care a fost deja agreată, discuțiile sunt în curs, este aceea că se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an școlar”, a declarat ministrul într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Educației.

Oficialul a mai spus că varianta agreată cu partenerii de dialog social este ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N reprezintă numărul de ore alocate la o disciplină într-o săptămână.

„Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocate săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin 5 note”, a precizat Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.ro.

În cadrul aceleiași declarații de presă, ministrul Educației a mai anunțat lansarea Programului național integrat „Masa Sănătoasă în școli 2022-2027”.

 

Sursa foto: Guvernul României

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

112,107FaniÎmi place
79CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole