Elevii care pot primi și 20.000 de lei de la stat. Guvernul a aprobat Hotărârea

Elevii care participă individual și obțin premii la competițiile școlare naționale și internaționale vor primi stimulente financiare consistente, în funcție de performanțele lor. Astfel, un elev care revine în țară cu medalie de aur, cu punctaj absolut, de la o competiție internațională va fi premiat cu 20.000 de lei, au anunțat, ieri, reprezentanții Guvernului.

„În domeniul educației a fost aprobat un set de soluții pentru încurajarea performanței și a studiului. Măsurile sunt atât financiare, cât și organizatorice și se referă la desfășurarea olimpiadelor, concursurilor școlare, extrașcolare și extracurriculare, a taberelor de profil, a simpozioanelor și altor activități similare cu scopul de a încuraja și sprijini elevii și tinerii capabili de performanțe deosebite, precum și cadrele didactice implicate în procesul de pregătire a acestor elevi”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la Palatul Victoria, transmite Agerpres.

El a spus că, „potrivit hotărârii, elevii care au participat individual și au obținut premii la competițiile școlare naționale și internaționale vor beneficia de stimulente financiare în funcție de performanțele obținute”.

Citește și:

Copilul e dezinteresat de școală? Cu ce să înlocuiești criticile astfel încât să-ți asculte sfaturile

Cheia care rezolvă TOATE conflictele cu copilul

Potrivit informării publicate de Guvern, „profesorii care au pregătit elevii primesc stimulente financiare egale cu premiile elevilor”.

„Vă dau însă un prag de referință, un prag maximal. Pentru competiția internațională la care se obține medalie de aur, cu punctaj absolut, premiul va fi de 20.000 de lei”, a precizat Mihai Constantin.

Modificări legate de bursele de studii

Oficialul guvernamental a mai anunțat că Executivul a actualizat condițiile de finanțare pentru bursele de studii și stagiile de specializare și de formare profesională, inclusiv cuantumul bursei lunare pe care Ministerul Educației le acordă anual românilor din afara țării și cetățenilor străini.

„Bursele includ cheltuieli de școlarizare, inclusiv pentru cursul de inițiere în limba română, facilități de transport public, local, rutier, naval, cu metroul sau feroviar, bursă lunară în cuantum egal cu bursa socială minimă, iar această bursă poate fi cumulată cu burse de excelență sau de merit. Totodată, cadrele didactice care predau limba română în afara granițelor vor beneficia de stagii de specializare și de formare profesională, de indemnizație echivalentă cu bursa socială pentru studenți, o sumă fixă de 100 euro per participant pentru transportul internațional”, a afirmat Mihai Constantin.

Citește și:

Părinții copiilor de succes au în comun aceste 7 lucruri

Psiholog: „Educația nu se face cu teama de consecințe, cu amenințări, cu pedepse”

Cum să motivezi copilul pentru succes. 2 strategii de la Laura Markham

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Freepik.com

 

Dacă ți-a plăcut articolul și dorești să te alături misiunii noastre de a promova creșterea sănătoasă a copiilor, astfel încât să nu transmitem mai departe copiilor noștri rănile emoționale cu care a crescut generația noastră, ne poți susține aici. Cu ajutorul tău, misiunea Parenting 2.0 merge mai departe și tot mai mulți copii au șansa să primească o educație echilibrată, cu limite cu blândețe:

SUSȚINE PARENTINGUL CONȘTIENT

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,832FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole