Fiica Oanei Moraru a împlinit 20 de ani. „Nu există forță mai mare, de tras copilul către viitor bun, decât convingerea părintelui că totul va fi bine pentru el”

Fiica Oanei Moraru, Carla, împlinește astăzi 20 de ani, prilej cu care redacția Parenting 2.0 îi urează La Mulți Ani și la cât mai multe realizări frumoase!

De ziua fiicei sale, aflată la studii în California, SUA, consultantul educațional Oana Moraru, pedagog cu o experiență în lucrul cu copiii de 30 de ani și fondatoarea sistemului privat de educație Helikon, a împărtășit ce a ajutat-o în rolul său de mamă pe parcursul timpului.

„Am copil adult. I-a luat și ei 20 de ani să mă crească. Am trecut prin zeci de ape.
Gândirea ei îmi dă mereu reactualizări și re-clătiri de creier și inimă”, a scris Oana Moraru, într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Expertul în educație spune că a scris povestea academică a fiicei sale în cea mai recentă carte pe care a publicat-o, „Copilul tău scrie”: „Fără idealizări, dar cu multe scăpări ridicole ale mândriei parentale. Am scris-o cu speranța că ajut nişte părinţi să vadă împlinire dincolo de graba și judecata prețioasă a așteptărilor noastre. Să vadă cum fiecare copil are o esență a lui, diferită de proiecțiile noastre.”

Citește și:

Oana Moraru: „Nu vrem să fim iubiți pentru că suntem fetițe și băieței cuminți”

Cum să crești un copil inteligent. 7 sfaturi de la cofondatorul Sony, japonezul Masaru Ibuka

Oana Moraru menționează care sunt motivele pentru care atât ea, cât și fiica ei sunt bine în prezent.

„Carla e bine, fiindcă e pe cont propriu în multe privințe. Pentru că are o minte și un sistem de ghidaj doar ale ei, în afara mea. Eu sunt la fel de bine pentru că am știut să îmi mușc limba de câte ori a trebuit. Să mă dau la o parte, să dau drumul”, afirmă ea.

Potrivit acesteia, „cel mai bine ne-a dus departe pe amândouă faptul că niciodată nu am dat jos din minte viziunea caldă și total încrezătoare a viitorului ei. Aceea a fost mereu clară. Ca o poză călăuzitoare. Ca aici” (Oana Moraru se referă la poza Carlei care însoțește postarea, aceeași poză publicată în acest articol – n.r.).

„Nu există forță mai mare, de tras copilul către viitor bun, decât convingerea părintelui că totul va fi bine pentru el”, conchide expertul educațional, la finalul postării.

Citește și:

Prea multă școală și prea puțină joacă, o cauză a depresiei la copii și adolescenți (Studiu)

Oana Moraru prezintă 6 tipuri de părinți, în funcție de implicarea în parcursul școlar al copilului. În care dintre ele te regăsești?

Un copil obișnuit care a ajuns departe prin puterea scrisului

Într-o altă postare publicată zilele trecute, Oana Moraru face o altă referire la fiica sa, în contextul apariției cărții „Copilul tău scrie”, în care a descris „pașii care duc, de la naștere – la liceu, la abilitatea de a scrie relevant”.

„Ca să fie și mai aplicată, am spus, la final, povestea copilului meu – un copil obișnuit – care a ajuns departe prin puterea scrisului. Prin inteligenţă lingvistică bine şi conştient cultivată.
O poveste de succes școlar, fără olimpiade, meditații sau pregătiri excepționale”, precizează fondatoarea școlii private Helikon.

Potrivit acesteia, „pentru fiecare copil există o cheie care să îi deschidă viitorul. Scrisul este una dintre acestea: scrisul bine construit, cu pași siguri și ritmici, fără grabă, ca exemplele din această carte”.

Citește și:

Oana Moraru, în urma evaluării a 200 de copii: Peste 60% sunt predispuși la analfabetism funcțional

„De ce numai pe-al meu îl necăjesc colegii?” 5 soluții de la Oana Moraru pentru a ajuta copiii să pună limite

Copilul nu citește? 10 idei simple pentru a educa dragostea de carte

 

Dacă ai curiozitatea, poți afla mai multe despre cărțile publicate de Oana Moraru:

 

 

„Copilul tău scrie” de Oana Moraru

În anii de școală, exercițiile de scriere sunt printre cele mai eficiente mecanisme de dezvoltare a gândirii, cu antrenarea etajelor ei, de la recunoaștere și memorare la ordonare, clasificare, analiză, sinteză și creație. Abilitatea copiilor de a scrie text devine o competență fundamentală pentru viitorul lor. Dar uneori copiii, indiferent de nivelul de inteligență sau de competență în alte arii ale dezvoltării, se confruntă cu dificultăți sau neplăcere în privința scrisului. Cum pot fi sprijiniți acești copii la școală? Ce pot face părinții acasă, încă din primii ani de viață ai copilului lor, pentru a-i dezvolta inteligența emoțională, imaginația și creativitatea, pentru a-i cultiva reziliența și determinarea?

În cartea aceasta, Oana Moraru le propune părinților și profesorilor informații și soluții practice despre cele mai eficiente metode de învățare a scrisului. Ultimul capitol este povestea fetiței Oanei, de la naștere la anii studenției, cu exemple inedite despre cum scrisul a propulsat-o pe o linie școlară de succes.

 

„Copilul tău citește” de Oana Moraru

Oana Moraru, fondatoare a Școlii Helikon, profesor, formator și publicist pe teme educaționale, cu o experiență de 30 de ani în învățământ, răspunde în această carte la întrebarea: Cum îi învățăm pe copii să citească, să gândească critic și, mai ales, să le placă lectura?
Descoperă metode detaliate, exemple practice pornind de la poveștile Olinei Ortiz și activități distractive pentru părinți și copii.
Părinții și profesorii sunt instructori de zbor, copiloți doar pentru o scurtă vreme, iar lectura este cel mai puternic instrument de orientare în viață.
 

 

 

 
 
 
 
 

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

 
 
 
 

Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,292FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole