5 întrebări și răspunsuri despre Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”

A rămas mai puțin de o săptămână până dăm startul Programului “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”, pe care l-am creat special pentru părinții care știu că timpul în exces petrecut de copii la ecrane le face rău și care au nevoie de un pic de ajutor pentru a schimba rutinele copiilor lor, astfel încât să se deconecteze de ecrane și, în schimb, să facă activități offline și chiar să se bucure de ele, nu doar să le bifeze ca să-l lași în continuare pe telefon.

În acest articol, îți voi răspunde la câteva întrebări despre Program, astfel încât să ai în față toate informațiile înainte de a lua decizia de a participa.

1. În ce constă Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”?

Programul presupune participarea, timp de 7 zile, într-un grup secret de Facebook, unde vei descoperi o strategie cu ajutorul căreia îți vei dezvăța copilul să petreacă atâta timp online și îl vei reînvăța să facă activități în casă și afară și să facă mișcare.

Vei primi zilnic câte o temă nouă care te vei ajuta să înveți, pas cu pas:

  • Să-ți stăpânești emoțiile, astfel încât să ai răbdare cu copilul și să nu te enervezi dacă face crize sau vrea să încalce noile limite
  • Să dobândești mindset-ul care să te ajute să-ți susții cu adevărat copilul în procesul de îndepărtare de ecrane
  • Să stabilești limite clare și ferme, cu empatie și blândețe, pe care copilul să le respecte
  • Să te conectezi în mod real și profund cu copilul, drept pentru care el va începe să te asculte de bună-voie, fără să mai fie nevoie să țipi sau să-i repeți de zeci de ori
  • Să cultivi o relație cu copilul bazată pe comunicare pozitivă, pe încredere, pe încurajare, pe acceptare și empatie, renunțând la critici, amenințări și pedepse care ai văzut că nu rezolvă problema
  • Să alegi și să faci cu copilul activități care îi plac atât de mult încât uită de jocurile online și de serialele de pe Netflix

 

2. Pentru ce vârste ale copiilor este potrivit acest program?

Din observațiile și experiența mea de lucru cu sute de părinți în diferite programe și în procese individuale de Coaching, pot spune că relația cu copilul se schimbă atunci când părintele se schimbă, indiferent câți ani are copilul. Asta se întâmplă deoarece părintele are o putere extraordinară nu doar de a-și influența copilul, ci chiar de a-l forma.

Cu alte cuvinte, prin ceea ce crezi despre copilul tău, prin ceea ce îi spui, îi formezi încrederea în el, anumite abilități și convingeri despre el. De exemplu, dacă tu crezi că este dependent de ecran, copilul nu va avea altă opțiune decât să se afunde și mai mult în lumea virtuală.

Așadar, orice vârstă ar avea copilul tău, îmbunătățirea abilităților tale de părinte, de a pune limite sănătoase, de a te poziționa în rolul de părinte matur și conținător, de a te conecta cu el va transforma relația dintre voi.

Dacă ai îndoieli sau întrebări, înscrie-te în formularul de înscriere și eu te voi suna nu pentru a te convinge, ci pentru a-ți răspunde la întrebări și pentru a ne asigura împreună că acest program este potrivit pentru tine.

 

3. Cât timp îmi va lua participarea la program? Am un job solicitant, trebuie să mă ocup de treburile casnice și de copii și ajung epuizată la sfârșitul zilei.

Lipsa de timp și de energie a părinților este una dintre cauzele pentru care copiii lor petrec mult prea mult timp la desene animate, pe jocuri online, pe TikTok sau rețele de socializare. Desigur, nu ai cum să “produci” mai mult timp, însă stă în puterea ta să-ți transformi modul de gândire și relația cu copiii astfel încât să fie mai multă liniște în casă, mai puțin timp la ecrane și mai multe activități plăcute în familie.

Ca timp de implicare, vei avea nevoie de 3-10 minute pentru a citi tema zilei dimineața (sau când ai timp), după care o vei aplica cu copilul tău și vei scrie experiența ta pe grup. Astfel, nu trebuie să fii online la o anumită oră. Intri pe grupul de Facebook dedicat când ai timp și răspunzi când îți permite programul.

Pe lângă temele zilnice, sunt și cele două sesiuni de Coaching de grup – dacă nu vei putea participa online, vei viziona înregistrarea.

 

4. De banii pe care i-aș da pe acest program pot să-mi cumpăr cărți de parenting. De ce aș mai avea nevoie să fac un curs?

Desigur, fiecare părinte își alege cu atenție sursele de informare care îl ajută să-și îmbunătățească abilitățile de parenting, știind ce îl ajută cel mai mult. Nu te voi convinge să urmezi Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață” dacă ești o persoană care funcționezi mai bine singură, fără să ai îndoieli și știind bine ce ai de făcut.

Acest program este potrivit acelor părinți care au nevoie de informații specifice condensate despre reducerea dependenței copiilor de ecrane și reconectarea lor la viața reală și care simt că s-ar descurca mai bine dacă ar avea alături un coach care să-i ghideze către propriile soluții și un grup de părinți care să-l susțină.

Cărțile oferă soluții de-a gata care s-ar putea să ți se potrivească sau nu. În Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”, vei avea ghidarea prin întrebări și tehnici de Coaching și NLP pentru a-ți găsi cea mai bună soluție care să funcționeze cu copilul tău/copiii tăi.

 

5. Nu știu dacă pot participa acum. Când veți mai organiza acest program?

Este pentru prima dată când îl organizez și nu am luat încă o decizie în ceea ce privește continuarea lui. E posibil să fie unica posibilitate de a participa. Oricum, fiecare părinte decide dacă problema timpului petrecut de copilul său/copiii săi în fața ecranelor mai suportă amânare sau nu. Dacă te gândești și nu știi ce decizie să iei, rezervă-ți locul cât mai este timp în formularul de înregistrare și vom discuta personal despre asta.

Nu rămâi niciodată fără inspirație în ceea privește activitățile cu copilul de orice vârstă

Și, pentru că vreau să mă asigur că nu ai nimic de pierdut, îți ofer o garanție de 200%. Dacă ai urmat toate temele Programului și, dintr-un motiv sau altul, nu vezi nicio îmbunătățire nici la tine, nici la copilul tău, îți voi returna banii pe care i-ai investit fără discuție și vei rămâne și cu toate informațiile valoroase pe care le-ai învățat și care sunt convinsă că te vor ajuta în timp.

Un lucru care îți va plăcea în Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață” este culegerea de activități de unde să te inspiri pentru a le face cu copilul tău/copiii tăi. De multe ori, părinții nu au idei și inspirație și, mai ales dacă sunt la sfârșitul zilei obosiți și stresați, ajung să ridice tonul la copii în loc să se conecteze cu ei prin joc. Chiar și la 15-16 ani, pentru că și la această vârstă încă sunt copiii noștri.

Tu vei scăpa de această problemă deoarece vei primi acces la un document special structurat pe vârste și pe tipuri de activități, astfel încât să nu mai ajungi niciodată în pană de idei, și să găsești rapid idei de activități pe care să le faci cu copilul, fie că vă aflați acasă, în mașină, afară sau așteptând la coadă undeva.

Cum ți se pare ideea? Dacă îți place, intră pe linkul de mai jos și rezervă-ți locul, după care vom avea o discuție telefonică:

Înscriere în Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”

 

Indiferent dacă te înscrii sau nu în Program, te invit să participi, astăzi, de la ora 19:00 la 20:00, la un Webinar Gratuit în care îți voi prezenta pas cu pas strategia prin care să-ți dezveți copilul de obiceiul de a petrece ore în șir la videouri sau pe jocurile online și să-l faci interesat de activitățile cu tine și cu prietenii, de cărți, jucării și de joaca pe afară. 

Ocupă-ți locul la:

Webinar Gratuit „Metoda din 5 pași pentru a-ți desprinde copilul de ecran fără scandal”

Sursa foto: Julia M Cameron, Pexels

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,292FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole