„La mulți ani, copii neascultători! Veți putea învăța o viață-ntreagă să ascultați de alții.”

Astăzi, 1 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Copilului în România și în alte aproximativ 50 de țări. Iar începând din 2017, în țara noastră, ziua de 1 iunie este liberă legal, cu scopul de a încuraja părinții să petreacă timp de calitate cu copiii lor.

„La mulți ani, copii neascultători!”, „La mulți ani, copii obraznici!” – le urează, astăzi, psihologul clinician Dr. Corina Lupău din Oradea. Corina Lupău este și psihoterapeut, Doctor în Medicină, activând la cabinetul său de psihologie din Oradea.

Iată ce scrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, psihologul Corina Lupău într-o postare pe contul său de Facebook:

„La mulți ani, copii neascultători! Veți putea învăța o viață-ntreagă să ascultați de alții.

La mulți ani, copii obraznici! Lecția tăcerii va fi predată de către mulți profesori.

La mulți ani, copii certați cu regulile! Veți învăța curând să stați în pătrățelul vostru.

La mulți ani, copii prea energici și năzdrăvani! Pe undeva, din sticlă și beton, tocmai se construiește viitorul vostru birou.

La mulți ani, copii pisălogi! Veți învăța să vă înghițiți “de ce”-urile.

Iertați-ne!”

Așa se încheie postarea psihoterapeutului Corina Lupău, care are o bogată experiență de lucru cu copii, adolescenți și familii.

Mesajul pe care îl transmite psihologul citat este că, invariabil, copiii sunt modelați, mai devreme sau mai târziu, de către normele sociale.

Și ceea ce îi sperie pe părinți în primii ani de viață ai copiilor lor, – obrăznicia, neascultarea, nerespectarea regulilor, energia în exces sau prea multele și obositoarele întrebări, – toate acestea vor fi nivelate în timp, pentru ca cel mic să devină un adult tăcut, ascultător, supus regulilor, o rotiță care nu-și mai pune întrebări făcând parte din mecanismul de funcționare a societății.

Cum ți se pare această perspectivă? Te invit să lași comentariul tău sub acest articol.

 

Sursa foto: DadionGomez, Pixabay

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,422FaniÎmi place
  274CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole