Proiect de lege: Părintele dintr-o familie monoparentală să nu poată fi obligat să lucreze ture de noapte

Părinții din familiile monoparentale ar putea beneficia de drepturi speciale la locul de muncă, și anume să nu poată fi obligați să facă ture de noapte.

Un proiect lege în acest sens a fost depus în Parlament de senatoarea USR, Silvia Dinică. Prin această inițiativă legislativă, senatoarea propune modificarea art. 128 pct. 2 din Codul Muncii.

Mai exact, Silvia Dinică cere ca „reprezentantul familiei monoparentale” să fie adăugat, alături de „femeile gravide, lăuzele și cele care alăptează” în lista persoanelor care nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Potrivit Silviei Dinică, familiile monoparentale sunt compuse dintr-un singur adult care își asumă responsabilitatea de a crește și îngriji copiii, în condițiile în care, deseori, acest părinte se confruntă cu mari provocări financiare și logistice, în încercarea de a-și îndeplini rolul de părinte și de a asigura traiul zilnic. Mai presus de toate sunt siguranța și binele emoțional al copilului.

Citește și:

Psihologul Diana Stănculeanu prezintă simptomele tulburărilor emoționale la copii și adolescenți

Educația emoțională a copiilor: Principalele 3 blocaje ale părinților

„Există o serie de motive pentru care părintele dintr-o familie monoparentală nu ar trebui să fie obligat să lucreze în ture de noapte: siguranța copilului pe timp de noapte, care rămâne fie în grija unei persoane, fie singur în casă; posibilitatea ca părintele să nu poată acorda copiilor suficientă atenție și îngrijire în timpul zilei, din cauza oboselii acumulate în urma turelor de noapte; dificultatea de a îmbina programul de lucru cu obligațiile familiale”, a explicat senatoarea, în comunicatul de presă.

 

Sursa foto: Anastasiya Gepp, Pexels

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,173FaniÎmi place
  258CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole