Cea mai mare provocare emoțională în relația cu copilul

În București e foarte cald în această perioadă. Iată că și multașteptata vară vine cu provocările ei: dacă nu e căldura, e vacanța copilului, timpul în exces pe care cei mici îl petrec pe ecrane, dacă nu au un program structurat, temele de vacanță plus alte provocări punctuale care pot apărea atunci când părinții sunt toată ziua cu copiii și nu mai au timp pentru ei, ceea ce tensionează atmosfera în familie…

În comunitatea Parenting 2.0 sunt părinți cu copii de vârste foarte diferite: de la bebeluși până la copii deja adulți.

Ce ne unește pe toți aici este dorința de a fi părinți mai buni, indiferent de vârsta copiilor noștri.

Parentingul nu este despre copii, ci despre părinți. Parentingul este despre felul în care suntem părinți și ne manifestăm ca părinți în relație cu copiii noștri, orice vârstă ar avea. Pentru că, și la 2 ani ai copilului, și la 10 ani, și la 23 de ani, tot noi suntem – cum copilăria noastră, cu anumite răni emoționale sau chiar traume, cu anumite calități, abilități și talente, cu experiența noastră de viață, la care se tot adaugă noi și noi straturi, în funcție de ce trăim. Sau se destramă straturi, pe măsură ce lucrăm cu noi, cu emoțiile și tiparele noastre.

Astfel, de cele mai multe ori, emoțiile și comportamentele copiilor noștri apasă pe aproximativ aceleași butoane din noi, activează aproximativ aceleași tipare profunde din noi, care necesită atenție pentru a fi schimbate.

Te invit acum să te gândești care sunt butoanele tale pe care le apasă copilul tău/copiii tăi?

Ce emoții și gânduri dificile îți apar ca reacție la manifestările sau la trăirile copilului tău?

De exemplu, Poate fi vorba despre vinovăție pentru că nu poți face pentru copilul tău ceva ce crezi că ar trebui să faci, poate fi furie pentru că nu te ascultă, poate fi rușine pentru comportamentele lui sau felul lui de a fi, poate te simți respinsă sau neascultată…

La fiecare e diferit, așa că, înainte de a continua să citești articolul, te invit să observi ce se întâmplă în tine.

Apoi, te invit să răspunzi la aceste două întrebări:

  1. Care este cea mai mare provocare emoțională a ta în relație cu copilul tău/copiii tăi?
  2. Care sunt cele mai mari provocări pe plan emoțional, în prezent, în familia ta?

Sunt foarte curioasă să aflu care sunt provocările emoționale cu care te confrunți, mai ales că pregătesc una sau două întâlniri online gratuite pentru a ajuta părinții să fie stabili emoțional, astfel încât să-și poată învăța copiii să-și gestioneze emoțiile prin auto-reglare. Te invit să lași răspunsul tău la comentarii sub acest articol, sau să-mi trimiți răspunsul tău pe adresa redactia@parenting20.ro și te asigur că îți voi răspunde.

Fii aproape, urmărește Pagina de Facebook Parenting 2.0 și newsletterele noastre pentru a afla de întâlnirile online gratuite despre emoții care urmează!

Dacă încă nu te-ai abonat la newsletter, o poți face chiar acum:

Dorești să îți ajuți într-un mod eficient și empatic copilul/copiii să-și calmeze emoțiile dificile? Te invit să descarci un scurt ghid pdf de o pagină abonându-te la newsletterul nostru:

GHID DE CALMARE A EMOȚIILOR COPIILOR

 

Sursa foto: Alexander Grey, Pexels

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,128FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole