„Turning Red”/ „Roșu aprins”. Alegerea imposibilă a copilului când mama nu și-a vindecat rănile emoționale

Copilul preferă să se nege pe sine, propriile nevoi și dorințe pentru a fi iubit și acceptat de către părinți.

În copilărie, durerea pe care o presupune neacceptarea de către părinți este mai mare decât durerea renunțării la sine. Totuși, copilul care se neagă pe sine trăiește în reprimare și, la maturitate, cu tot efortul de a păstra aparențele, în momentele dificile, adevărata sa natură iese la suprafață. Așa cum s-a întâmplat cu Ming, mama lui Mei.

Fiecare dintre noi avem o parte luminoasă, care ne place și pe care vrem să o vadă toți, precum și o parte sălbatică, o fiară. Un Panda Roșu. O Umbră, așa cum a denumit-o psihiatrul și psihoterapeutul Carl G. Jung.

Întrebarea este: Ce facem cu ea?

O încorsetăm ca să nu ne împiedice să ne conformăm așteptărilor părinților noștri?

Sau o lăsăm liberă, riscând să fim neacceptați și respinși de părinți, de neam, de societate?..

Sau, – o a treia variantă, – o îmblânzim, transformând-o într-un dar?.. În definitiv, ea a fost creată cu intenții bune. Mai exact, în film, a fost creată cu intenția de a proteja.

Deși toate urmașele o onorau pe strămoașa care a creat o legătură specială cu Panda Roșu, niciuna dintre ele nu a reușit să o înțeleagă cu adevărat și să se folosească de darul pe care l-a creat și l-a lăsat moștenire. Până la Mei Mei, tânăra urmașă a neamului, care a ales să-și păstreze Panda Roșu.

Însă, nu voia să piardă relația cu mama…

Ce face o mamă care s-a negat pe sine, atunci când copilul se alege pe sine?

Dezvoltarea, alegerile bune ale copilului în armonie cu Sine și cu Lumea din jur pot fi făcute atunci când mama își vindecă rănile emoționale ale fetiței interioare. Și mama lui Mei a reușit să facă acest lucru.

Copiii sunt ghizii noștri, ai mamelor, în vindecarea noastră emoțională. Mai mult, ei ne împing să parcurgem acest proces deoarece au nevoie de noi mature și asumate alături de ei. Au nevoie ca brațele noastre să fie disponibile pentru ei. Iar pentru asta, avem nevoie să ne eliberăm brațele de povara moștenirilor traumatice de la părinți și din neamul nostru, în general. Înainte ca ei să devină, la rândul lor, adulți condamnați să ducă trauma mai departe.

Filmul animat „Turning Red” / „Roșu aprins”, realizat de Disney Pixar, rulează în cinematografele din țară. L-am vizionat în prima săptămână de lansare, am râs și am plâns nu o singură lacrimă. Așa că, dacă decizi să mergi și tu la acest film, ai grijă să ai șervețele la tine.

Iată teaserul trailerului „Turning Red” / „Roșu aprins”:

Și trailerul „Turning Red” / „Roșu aprins”:

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    121,292FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole