Spitalele de urgență pentru copii nu fac față. Alexandru Rafila: Deschidem centre ambulatorii pentru copii

Numărul cazurilor de viroze respiratorii la copii este cu mult mai mare decât în anii precedenți, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, marți seară.

Din cauză că spitalele de urgență pentru copii sunt supraîncărcate, oficialul de la Sănătate a anunțat că vor fi redeschise centre ambulatorii pentru a putea fi consultați mai mulți copii concomitent.

„Este, într-adevăr, un număr mai mare de viroze care afectează copiii. Este un val de îmbolnăviri provocat anual de un virus care se numește virusul sincițial respirator. Sunt foarte multe cazuri în momentul de față în SUA, dar și în unele țări europene. Ceea ce au de foarte multe ori copiii este o bronșiolită, deci o inflamație a bronhiolelor care determină dificultăți în respirație și un sindrom febril”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Află mai multe despre bronșiolite:

Simptomele bronșiolitei. Cum deosebești bronșiolita de o simplă răceală

A început valul de bronșiolite! 6 sfaturi de la Dr. Mihai Craiu pentru părinții cu copii mici

Bronșiolita acută. 7 simptome când trebuie să duci copilul la Urgență

Vestea bună pe care a adus-o Alexandru Rafila este că, până în prezent, nu au fost înregistrate foarte multe cazuri grave.

Totuși, un număr foarte mare de părinți se prezintă cu copilașii cu simptome la Camerele de Gardă ale spitalelor, fiind nevoiți să aștepte multe ore până să fie consultați de un medic. Din acest motiv, ministrul Sănătății a decis să fie deschise centre ambulatorii pentru copii.

„Nu este niciun fel de nenorocire pentru că nu sunt foarte multe cazuri grave. Dar, atunci când manifestările clinice sunt medii, copilul se sufocă, vă dați seama că toți părinții sunt afectați. Se îndreaptă spre camerele de Primiri Urgențe, care sunt supraaglomerate. Am exemplul de la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde zilnic sunt circa 400 de prezentări, nu neapărat cu această boală. Din acest motiv, am discutat să redeschidem centre ambulatorii pentru copii, în care părinții să meargă și să nu aștepte ore întregi pentru că Unitățile de Primiri Urgențe sunt foarte limitate”, a anunțat Alexandru Rafila.

Potrivit oficialului, centrele ambulatorii vor fi deschise pe lângă spitale și vor fi dedicate copiilor care au nevoie de o evaluare medicală și de un tratament mai ușor. Cazurile grave vor fi tratate în continuare în unitățile medicale de urgență.

Citește și:

Greșeala uriașă pe care o fac mulți părinți în această perioadă. „Tot mai mulți aleargă după aşa-zisele tratamente”

Copilul nu ascultă? 5 greșeli de comunicare ale părinților care provoacă neascultarea copiilor

 Secretul care te ajută să adormi rapid un bebeluș

 

Sursa foto: Guvernul României

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    121,292FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole