Cine îi va lua locul lui Tanti Prezentatoarea în spectacolele Găștii Zurli

Fondatoarea trupei de spectacole pentru copii Gașca Zurli, Mirela Retegan, cunoscută copiilor ca Tanti Prezentatoarea, a anunțat că, începând de acum, va fi înlocuită în unele spectacole de un nou personaj, Teacher Zurli.

Mirela Retegan a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că locul său în Gașca Zurli va fi luat de educatoarea Teacher Zurli, jucată de actrița Brândușa Drăghici, care a mai lucrat în trecut în echipă.

Actrița Brândușa Drăghici este Teacher Zurli, noul personaj care îi va lua locul lui Tanti Prezentatoarea în spectacolele Gașca Zurli

„Colegii meu sunt la Tulcea unde avem două spectacole Superpietonii.

Eu sunt la capătul pământului. Nu întâmplator, nu degeaba.

Locul meu în Gașca Zurli va fi luat de Brândușa, o actriță minunată care a lucrat cu noi acum mulți ani și care a revenit anul trecut in echipă.

De astăzi Brândușa Drăghici o joacă pe Teacher Zurli – educatoarea pe care o iubesc toți copiii.

Baftă Brândușa! Știu sigur că o să faci super treabă și o să te iubească toată lumea”, a scris Mirela Retegan.

Citește și:

Oana Moraru: Descotorosiți-vă de iluzia că voi sunteți la butoanele de comandă ale copilului

„Dincolo de orice examen, îi vreți sănătoși”. Mirela Retegan spune cum s-a îmbolnăvit din cauza stresului legat de școală

Proiectele la care lucrează Mirela Retegan 

Câteva ore mai târziu, fondatoarea Gașca Zurli a revenit cu un mesaj în care a oferit mai multe explicații.

Ea a precizat că nu renunță la Zurli, dar că are nevoie de timp pentru câteva proiecte pe care le gândește de ceva timp:

 • Un proiect prin care să aducem bucurie, zi de zi, în secțiile de oncopediatrie din România nu doar de sărbători, „ci să facem din starea de bucurie a copiilor o prioritate în activitatea noastră de creatori de veselie”.
 • Să ajungă în orașele micuțe și în cartiere care nu sunt neapărat perlele județului. „Sunt în țara noastră sute de mii de copii care trăiesc în familiile lor de condiție medie și care au nevoie să le fim suport și bucurie. Sunt copii care nu intră nici în categoria celor care își permit, nici în a celor defavorizați. E clasa aia de mijloc, în care părinții au minim pe economie și care nu o duc ușor deloc. Și ei au nevoie de ajutor”.
 • Programe care susțin femeile din România care nu și-au făcut vocea auzită
 • Proiectul „Adoptă o mamă” are, de anul acesta, mai multe componente pentru ajutorul mamelor aflate în situații speciale.
 • Impunerea unei legi pentru ca niciodată, în România, mame sau adulți cu copiii în brațe să nu mai stea la cozi interminabile, ci să aibă prioritate peste tot.
 • Câteva programe dedicate special grădinițelor și claselor primare care se ajută mult de conținutul Zurli din YouTube
 • Susținerea cauzelor altor asociații din țară. „Abia aștept să mă reîntâlnesc cu oamenii cu dizabilități pe pârtiile din România, cu copiii nevăzători, cu cei cu Sindrom Down sau din spectrul autist.”
 • Două festivaluri și un spectacol nou cu Gașca Zurli, un concept inedit pentru România și un nou modul din Verde la Educație.
 • Un număr nou din Revista Zurli.
 • Câteva cântece, povești și personaje așteaptă să prindă viață.
 • Mai multe întâlniri unu la unu cu oameni pe care să îi ajute să pornească o asociație, un proiect, o afacere, să-i consilieze și să-i susțină.
„Aș putea să scriu până mâine despre ce vreau să fac anul acesta. Tocmai de aceea, în unele spectacole, o să fiu înlocuită de un personaj – Teacher Zurli – care va fi jucat de Brândușa și de alte actrițe talentate. În alte spectacole, Gașca deja funcționează și fără mine, iar la unele, unde se poate, voi fi bucuroasă să revin pe scenă”, explică Mirela Retegan, în această postare.
„Când pe câte unul dintre noi îl cheamă misiunea personală în altă parte, facem tot ce putem să-l susținem și să păstrăm vie povestea. Deci Tanti Prezentatoarea nu dispare! E puțin detașată în alte proiecte”, mai precizează creatoarea Gașca Zurli.

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,150FaniÎmi place
  252CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole