Aproape 35.000 elevi încep astăzi sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Calendarul examenelor

Astăzi începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în cadrul căreia absolvenții de liceu au o a doua șansă să promoveze examenul de la finalul studiilor preuniversitare.

„Sesiunea august – septembrie 2022 a examenului național de bacalaureat începe marți, 16 august, cu aproape 35.000 de candidați înscriși”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe contul său de Facebook.

Datele transmise de inspectoratele școlare județene, citate de ministru, arată că, din totalul elevilor înscriși, aproape două treimi provin din promoția anului 2022 – 22.586 candidați. Restul de 12.237 de candidați provin din promoțiile anilor precedenți.

În ceea ce privește candidații care susțin acum pentru prima oară examenul de Bacalaureat, circa 93% provin din promoția curentă. Este vorba despre 5.842 candidați, comparativ cu 446 de candidați din promoțiile anterioare.

Care sunt regulile pentru elevii care susțin probele de Bacalaureat

„Probele scrise se vor desfășura în 138 de centre de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere de supraveghere video și audio”, precizează Sorin Cîmpeanu.

Acesta le reamintește elevilor că:

  1. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.
  2. Este interzisă intrarea în sălile de examen cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)
  3. Este interzis să comunicați între voi sau cu exteriorul, să transmiteți ori să schimbați între voi foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul

„Nu riscați eliminarea din examen și pierderea dreptului de a vă prezenta la următoarele două sesiuni”, îi sfătuiește ministrul Educației.

Calendarul probelor de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022

Iată care este calendarul probelor de Bacalaureat, sesiunea de toamnă:

  • 16 august – Proba scrisă la Limba și literatura română
  • 17 august – Proba obligatorie a profilului (scris)
  • 18 august – Proba scrisă la alegere a profilului și specializării
  • 19 august – Proba scrisă la Limba și literatura maternă
  • 22 – 29 august – Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale

Probele scrise încep la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de examene este permis până la ora 8:30.

Primele rezultate vor fi afișate, în format anonimizat, pe 31 august.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic, cât și electronic.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor care va avea loc între 1 – 2 septembrie, vor fi comunicate pe 3 septembrie.

La final, Sorin Cîmpeanu le-a urat elevilor succes și le-a reamintit de linia telefonică TELVERDE.

„Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 16 – 18 august, între orele 8:00 – 16:00, respectiv 19 august, între orele 8:00 – 14:00”, a precizat ministrul Educației.

 

Sursa foto: Pixabay

 

 

Abonează-te GRATUIT

la newsletterul nostru și primești articole exclusive, soluții la provocările părinților, invitații la evenimente gratuite și reduceri la cursurile noastre

 
 
 
 

Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,205FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole