Absolventă de 10, despre Bacalaureat: „Societatea a creat în jurul lui o bulă de stres care pune presiune pe tine la fiecare pas”

În jurul examenului de Bacalaureat societatea a creat o bulă de stres care pune presiune pe absolvenți, afirmă Emanuela Toda, singura absolventă din județul Alba cu media 10 la Bacalaureat.

Toda Puiuleț Emanuela-Coralia este absolventă a Colegiului „Avram Iancu” din orașul Câmpeni din Munții Apuseni. În 2019, tânăra intrase la liceu cu cea mai mare notă din zona Apusenilor.

„Examenul de Bacalaureat a fost destul de greu, cel puțin la nivel de idee. În sine, e destul de accesibil, dar societatea a creat în jurul lui o bulă de stres care pune presiune pe tine la fiecare pas. De aceea, emoțiile cele mai mari le-am avut înainte sa primesc subiectele, după fiind doar un alt exercițiu pentru care ma pregătisem deja”, a declarat absolventa pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit acesteia, subiectele de la Bacalaureatul din acest an au fost suficient de ușoare pentru a obține o notă de trecere: „Subiectele de anul acesta mi s-au părut accesibile. Au avut și puncte dificile, dar o nota de trecere era ușor de obținut”.

Citește și:

Rezultate Bacalaureat 2023. Topul județelor: Clujul, cea mai mare rată de promovare

Scriitoarea Andreea Ionescu: „Dacă ești proastă și nu te duce capul, să stai acasă! Te-am crescut cu de toate ca să ne faci de rușine”

Absolventa a vorbit despre ce a ajutat-o să obțină media 10 la Bacalaureat:

„Pregătirea mea suplimentară a constat în teste de antrenament rezolvate regulat. Totuși, ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost faptul că, pe parcursul celor patru ani de liceu, am învățat constant, clasa a 12-a reprezentând doar un an în care am recapitulat ce învățasem deja. Am avut norocul să am parte de cei mai buni profesori la materiile de Bac, profesori care s-au ocupat din timp de noi, ne-au ajutat să înțelegem materia și au avut răbdare cu sufletele noastre de copil. În plus, la română m-a ajutat mult participarea la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”. În cadrul pregătirii mele pentru aceasta, mi-am dezvoltat abilitatea de a mă exprima, de a mă juca cu cuvintele, capacitate care mi-a fost de folos la redactarea lucrării de Bac”.

Ema a studiat la profilul Matematică-Informatică și își dorește să-și continue studiile în acest domeniu la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. „Mai departe aș vrea să merg la UBB la Facultatea de Matematică și Informatică pe secțiunea de Informatică”, a precizat tânăra.

Citește și:

Rezultate Evaluarea Națională 2023: 429 absolvenți cu media 10. Aproape un sfert dintre elevi cu medii sub 5

„Renunț la ASE după 2 ani, ca să dau la Psihologie”. 8 sfaturi ca să susții adolescentul în alegerea carierei

De ce adolescenții își sfidează părinții și vor să facă doar ce au chef? 8 soluții de la psihologul Diana Stănculeanu pentru părinții de adolescenți

Sursa foto: Facebook Toda Emanuela

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,276FaniÎmi place
  295CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole