Ce vom face în Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”

Ne apropiem de finalul perioadei de înscrieri la Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață” care va avea loc o singură dată, în perioada 11-17 decembrie.

Pentru că e important să ai în față toate detaliile înainte de a lua o decizie care să-ți fie benefică, îți voi spune în acest email ce vom face împreună pe parcursul acestui Program.

Detalii organizatorice

Programul este structurat pe 7 zile plus două sesiuni de Coaching de grup, una la începutul călătoriei noastre și una la final. Data și ora desfășurării le vom stabili de comun acord.

În aceste 7 zile de Program, eu voi posta dimineața pe grupul secret de Facebook dedicat o temă cu informații, tehnici și soluții. La finalul fiecărei teme, vei avea fie de răspuns la unele întrebări, fie de aplicat ceva concret cu copilul tău, după care vei scrie în răspunsul tău conștientizările, observațiile și întrebările tale. Eu voi analiza răspunsul tău și voi reveni fie cu întrebări de Coaching suplimentare, fie cu clarificări, fie cu validări și apreciere, dacă ai reușit din prima! 🙂

Ce etape vei parcurge în Program:

Pe parcursul Programului “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”vei trece prin fiecare dintre următoarele 5 etape, astfel încât, la final, vei deveni părintele capabil să se conecteze cu copilul, să-i construiască un mediu plăcut în familie și să stabilească și să mențină limite clare și ferme cu empatie și blândețe:

Etapa 1: Îți construiești mentalitatea potrivită care te ajută să reușești

Dacă acum ajungi să te enervezi și să ridici tonul la copil, dacă nu reușești să te abții de la critici sau dacă cedezi atunci când copilul face crize în momentul în care îi închizi ecranul, nu este pentru că ai fi un părinte rău. Dimpotrivă, faptul că citești acum acest articol și poate că te gândești să investești timp și bani ca să lucrezi cu tine pentru a-ți ajuta copilul înseamnă că ești un părinte bun și deschis la a fi și mai bun.

Dacă nu ai reușit să faci lucrurile mai bine până acum este pentru că ți-au lipsit anumite resurse (cunoștințe, convingeri și emoții susținătoare, asumare etc.). Comportamentele noastre sunt doar un rezultat al stării noastre, al emoțiilor și gândurilor noastre, care și ele, la rândul lor, sunt determinate de convingerile noastre, care au la bază anumite valori ce decurg din identitatea noastră, adică din cine credem că suntem și cum credem că suntem.

De aceea, în prima etapă vom lucra la schimbarea mentalității care ți-a generat rezultatele de acum, pentru a-ți crea un nou mindset care să te ducă, pas cu pas, către succes: asumarea în rolul de părinte matur, susținător, iubitor, empatic și conținător, încrezător în strategia aplicată, care construiește o relație de echipă cu copilul, nu de conflict, dar nici de prietenie, cu o comunicare pozitivă și încurajatoare. Toate aceste lucruri indiferent dacă ai susținerea partenerului de cuplu în procesul de schimbare. Poți începe schimbarea chiar dacă celălalt părinte nu consideră importantă respectarea unor limite în ceea ce privește ecranele în viața copilului.

 

Etapa 2: Clarifici provocarea ta specifică

Odată așezată mentalitatea de învingător, primul pas pentru a porni în călătoria către schimbare este să vezi cu claritate unde te afli acum, de unde vrei să pleci. Pentru asta, îți vei clarifica provocarea cu care te confrunți, în funcție de vârsta copilului tău, de câți copii ai, de cât timp petrec acum la ecrane, ce comportamente au, ce ai încercat și nu a funcționat etc.

 

Etapa 3: Conturezi strategia ta de succes

După ce ai văzut clar unde te afli, următorul pas este să stabilești direcția în care vei merge prin formularea obiectivului și a strategiei tale de succes. Pentru aceasta, este important să ținem cont de personalitatea ta și de provocările tale, de personalitatea și vârsta copilului, de prioritățile familiei, de preferințele copilului și ale tale, de programul tău, de activitățile care vă sunt disponibile etc.

La această etapă, vei ști care este limita potrivită pentru timpul de expunere a copilului tău la ecrane, care sunt alternativele funcționale la ecran și cum să discuți cu copilul astfel încât să accepte schimbarea.

 

Etapa 4: Stabilești noua limită privind ecranele

Având deja o bază solidă în spate, poți trece, în sfârșit, la aplicare! Stabilești noua limită privind ecranele de comun acord cu copilul, astfel încât îți iei copilul aliat în aplicarea acesteia.

Astfel, copilul tău va ști exact de ce este importantă limita în ceea ce privește timpul petrecut în fața ecranelor, astfel nu se va opune și nu te va contrazice.

 

Etapa 5: Aplici și păstrezi limita stabilită

Adevărata aplicare a strategiei abia acum începe, când copilul va încerca să încalce limita, pentru că va face asta și e normal să o facă, în condițiile în care aplicațiile, jocurile video, rețelele de socializare sunt create din start pentru a crea dependență.

Așadar, atunci când copilul va încerca să încalce limita, tu vei avea și vei aplica o metodă clară de păstrare a limitei agreate împreună, cu fermitate, empatie și blândețe. În continuare, vei relua procesul și vei aplica metoda ori de câte ori este necesar, cu răbdare, cu responsabilitate și cu asumare din rolul tău de părinte.

Indiferent de punctul din care pornești, eu îți voi fi alături, deoarece vom parcurge împreună această călătorie, alături de alți părinți cu aceleași provocări ca ale tale. Deci, vreau să știi că nu ești singur/ă în acest proces! Vei avea susținerea de care ai nevoie pentru a reuși!

Apasă pe linkul de mai jos pentru a-ți rezerva locul și eu te voi suna pentru a discuta despre provocarea ta și despre oportunitatea de a participa în Program:

“Copii deconectați de ecrane, conectați la viață” (online, 11-17 decembrie)

 

Dincolo de informațiile pe care le afli, tu ești singura persoană care știe ce e mai bine pentru ea. Așa că te las acum să iei cea mai bună decizie pentru tine și copilul tău/copiii tăi.

Mâine este ultima zi de înscriere în Programul “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață” și nu va mai fi o altă ediție viitoare pentru a-l urma.

Iată care sunt bonusurile pe care le primești participând:

  • Bonus 1: O meditație de relaxare, pentru a avea grijă de tine ca să poți avea răbdare cu copilul
  • Bonus 2: O meditație de ancorare în rolul de părinte matur, asumat și stabil, care nu cedează când copilul face crize
  • Bonus 3: Un document cu idei de activități, împărțite pe vârste și pe tipuri de activități ca să nu rămâi niciodată în pană de idei cu ce să faci cu copilul
  • Bonus 4: eBook cu toate temele parcurse
  • Bonus 5: Dacă partenerul tău dorește să participe în Program, va participa gratuit, astfel încât să aveți aceeași abordare în ceea ce privește ecranele în viața copilului
  • Garanție 200%: Dacă parcurgi temele din Program și simți că nu te-a ajutat cu nimic, îți primești banii înapoi fără discuție

Îți mai las încă o dată linkul de înscriere, chiar dacă ai îndoieli și nu știi ce să faci – mai bine îți dai o șansă, vom discuta ce e mai potrivit să faci acum, cu resursele pe care le ai:

Program “Copii deconectați de ecrane, conectați la viață”

 

Sursa foto: Igor Starkov, Unsplash

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,736FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole