Noul ministru al Educației anunță schimbarea pentru manualele școlare: Vor fi regândite

Noul ministru al Educației și-a început mandatul în forță. Daniel David a declarat deja că vrea să realizeze mai multe schimbări în sistemul de educație, schimbări despre care Parenting 2.0. a scris pe larg în acest articol. 

În plus, întrebat de Agerpres ce măsuri va lua pentru reducerea abandonului școlar și dacă va continua programul „Masa caldă”, Daniel David a răspuns:

„Da, sunt foarte multe lucruri care contribuie la acest fenomen. Dacă spun nefericit e prea puțin spus legat de abandonul școlar pe care îl vedem și în preuniversitar, îl vedem și în zona universitară, în preuniversitar este dramatic. Sunt mai multe măsuri. (…) Da, vom continua cu programul „Masa caldă” cel puțin la nivelul anului trecut și cu siguranță ori de câte ori voi avea resurse sau se va pune problema ridicării unor blocaje care au apărut prin această ordonanță, resursele vor fi de mine orientate preponderent și cu prioritate spre a asigura ‘Masa caldă’ la cât mai mulți copii sau „Masa sănătoasă””.

Daniel David: Manualele vor fi regândite și ele

„Spuneam că unele țin de curriculum, în sensul că de foarte multe ori nu ai conținuturi, nu ai manuale atractive, altele țin de metoda de predare folosită de profesori. Unii profesori folosesc metode efectiv plicticoase de predare, care nu implică elevii în actul educațional, dimpotrivă, îi stimulează să fugă, ca să spun așa. Alți factori sunt factori, din păcate, factori sociali. Adică uneori școlile, cum ați spus la început, unele școli arată rău, nu creează un mediu care să te încurajeze să înveți. Unii copii vin din familii cu probleme financiare, unii merg la școală efectiv fiindu-le foame. Păi cum te aștepți să aibă performanță un copil care vine cu acest bagaj într-un astfel de mediu? Și atunci încercăm să țintim toți acești factori,” a mai spus noul ministru al Educației.

Legat de manualele școlare, Daniel David a ținut să precizeze că vor fi „regândite” și, în același timp, a spus care sunt caracteristicile unui manual bun.

„Spuneam că lucrăm la noul curriculum pentru liceu, vom avea metode de formare a profesorilor astfel încât să ne asigurăm că folosesc metode atractive care-i implică pe elevi. Manualele vor fi regândite și ele. În paranteză, am și spus că eu voi ști că un manual este bun atunci când un copil care este la a doua lecție citește înainte patru lecții, fiindcă este foarte curios despre ce citește acolo, îi place ce vede. Și în același timp, cu siguranță, vom continua dotarea școlilor pentru a schimba acest mediu educațional, mediul de învățare”, a mai declarat ministrul Daniel David.

Citește și:

Literatura clasică predată în școală poate afecta echilibrul emoțional al copiilor? Scene de tortură în „Moartea lui Constantin Brâncoveanu”, din manualul de clasa a V-a

Pedagogia Waldorf te ajută să crești un copil liber și fericit. 33 de idei de activități pentru acasă

Psihiatrul Gabriel Diaconu: Mulți copii nu se „nasc” cu ADHD. Puțini au creiere „moștenite” de la părinți cu ADHD

 

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Parenting 2.0
    Parenting 2.0
    Parenting 2.0 este o comunitate dedicată părinților conștienți, responsabili și dornici să-și educe copiii cu iubire necondiționată, cu blândețe și cu limite sănătoase, astfel încât să devină adulți echilibrați emoțional, încrezători și puternici, capabili să se adapteze și să aibă succes în lumea de mâine. Site-ul a fost înființat în 2014, funcționând inițial sub brandul Centrul de Parenting.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    122,847FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole