Elevii care lipsesc de la ore sunt vizitați acasă de polițiști. Se întâmplă în vestul țării, în orașul Arad. Polițiștii merg acasă la elevii care chiulesc pentru a verifica de ce nu au venit la școală.
Majoritatea elevilor chiulangii vizitați de polițiștii locali din Arad, în ultima săptămână, spun că nu reușesc să se trezească dimineața pentru a merge la ore, iar părinții lor susțin că sunt neputincioși în legătură cu această problemă, transmite Agerpres.
După ce au luat informații de la școli despre elevii chiulangii, reprezentanții Poliției Locale Arad i-au vizitat acasă pe 109 dintre ei, doar în ultima săptămână.
Vizite de avertizare
Scopul acestor vizite a fost avertizarea părinților cu privire la „obligația copiilor minori de a frecventa învățământul de zece clase”.
Polițiștii locali le reamintesc elevilor și părinților că nefinalizarea studiilor va avea drept consecință faptul că acei tineri vor putea lucra doar ca muncitori necalificați.
„Personalul Direcției Generale Poliția Locală a colaborat cu unitățile școlare, în sensul identificării elevilor care, din cauza condiționărilor de natură socială, economică, culturală ori medicală, se află în risc de a abandona școala. Majoritatea părinților vizitați și-au exprimat neputința de a-i determina să se trezească dimineața. Aparent, familiile respective par a nu conștientiza că „trezirea” va surveni după încheierea raporturilor cu școala, când vor exista consecințe multiple asupra vieții lor de adult, inclusiv probabilitatea ca acei tineri cetățeni să fie nevoiți să muncească necalificat”, au arătat polițiștii locali, într-un comunicat de presă.
Aceștia au mai subliniat că „abandonul sistemului de învățământ nu poate fi stopat decât prin colaborarea dintre școală, familie și comunitate”.
Citește și:
Am lansat Programul “Conectarea cu copilul. Ghid practic” pentru membrii comunității Parenting 2.0
Elevii care pot primi și 20.000 de lei de la stat. Guvernul a aprobat Hotărârea
Consecințe grave ale somnului insuficient la copii și adolescenți. 7 sfaturi pentru părinți de la Psih. Mihai Copăceanu
Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):
Canalul Whatsapp Parenting 2.0