„O iubesc, dar o și cert!” Când mama nu-și dă voie să-și iubească necondiționat copilul

Eram, zilele trecute, la un restaurant în București. La un moment dat, am observat că o angajată de vreo 50 de ani cu una foarte tânără se țineau în brațe. Văzându-le, bucătăreasa (este un fel de open space între restaurant și bucătărie) i-a spus celei tinere:

– Cât te iubește mama!

La care a urmat replica mamei:

– O iubesc, dar o și cert!

Și mama cu fiica au ieșit împreună din sala restaurantului, mergând într-o zonă destinată angajaților.

***

Multor părinți le este teamă că, dacă le-ar oferi copiilor lor doar iubire, aceștia ar deveni răsfățați

De aceea, chiar dacă instinctul de mamă îi spune să-și dea voie să-și manifeste iubirea față de fiica sau fiul ei, mama se abține sau compensează iubirea cu ceartă, cu critică sau cu alte manifestări negative. Este o încercare de a contrabalansa iubirea, astfel încât „să nu i se urce la cap” copilului. Îți sună cunoscut?

Sau, într-un alt scenariu, dacă se manifestă față de copil, în familie, cu iubire și fără ceartă și presiune, se simte obligată să mențină aparențele în societate. În caz contrar, colegele, prietenele, părinții ar putea-o judeca pentru că își răsfață copilul. Oricum, este mai bine decât în primul caz. Cu mențiunea că mesajul pe care i-l transmite copilului este că a iubi necondiționat este o rușine, este ceva ce poate atrage judecata oamenilor.

Ce au nevoie să știe toți părinții este că iubirea nu răsfață un copil

În schimb, încercarea de a cumpăra iubirea copilului cu cadouri și dulciuri, fără a-i oferi timp de calitate și atenție totală – asta da, poate naște un răsfăț. În sensul că acel copil va dori să primească tot mai mult și mai mult, pentru a-și acoperi golul emoțional, nevoia de iubire.

Așadar, fii liberă să-ți iubești copilul cu deschidere și cu curaj, căci are o nevoie uriașă de iubirea ta necondiționată! Fără să-l cerți, fără să-l judeci și fără să-l critici. Mai ales când copilul este o fată.

 

Sursa foto: Pixabay

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,421FaniÎmi place
274CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole