Acum are 73 de ani, este miliardar cu o avere de peste 4 miliarde de dolari, însă, anii de școală au fost foarte grei pentru Sir Richard Branson, fondatorul imperiului Virgin, unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie.
El a arătat, ieri, într-o postare pe contul său de Facebook, un raport școlar de acum 65 de ani, când era elev și care prezintă carențele pe care le avea la nivelul abilităților școlare.
„Am găsit aceste rapoarte școlare din vacanța de Paște, de acum 65 de ani. Mi s-a părut foarte potrivit să aflu că eram „foarte rămas în urmă” la ortografie și citire – în condițiile în cre mă pregătesc să îmi lansez audiobook-ul săptămâna viitoare!”, scrie Sir Richard Branson.
Citește și:
„Chiar nu poți sta liniștit?” De ce să nu-i mai spui niciodată copilului să stea pe loc
Cele 5 emoții care îi blochează pe copii în mediocritate
Iată ce au scris profesorii săi în această evaluare școlară:
- Studii clasice: „Foarte pasionat, dar handicapat de o memorie slabă. Unele progrese.”
- Matematică: „În prima jumătate a trimestrului, s-a observat o îmbunătățire semnificativă în activitatea sa, dar după ce a început să treacă la procese cu adevărat noi, interesul său a scăzut, iar nivelul său s-a prăbușit.”
- Limba franceză: „O ușoară îmbunătățire în acest trimestru, dar activitatea lui este încă sub nivel.”
- Limba engleză: „El este încă foarte rămas în urmă la această materie, în special la ortografie și citire – este necesar exercițiul constant la aceasta din urmă.”
- Desen: „Dacă ar fi puțin mai atent, ar putea fi bun.”
Concluzia raportului școlar este că pentru Richard Branson învățătura nu este deloc ușoară, însă disponibilitatea de a coopera este de un real ajutor în acumularea cunoștințelor de bază.
Citește și:
16 greșeli ale părinților care scad motivația școlară a copiilor
Pregătește copilul pentru școală: 5 jocuri pentru dezvoltarea atenției
A trecut prin școală cu dislexie nediagnosticată
La momentul respectiv, Richard Branson nu știa că problemele cu care se confrunta în procesul de învățare au legătură cu afecțiunea de care suferea fără să fi primit un diagnostic: dislexia.
Dislexia nu este considerată o boală în sens clasic, ci o dizabilitate care reduce capacitatea de învățare din cauza dificultății persoanei de a identifica sunetele și modul în care acestea sunt codate în formă scrisă.
La finalul postării sale, miliardarul Richard Branson dorește să fie o sursă de inspirație pentru elevii care se confruntă cu dificultăți de învățare:
„Să merg la școală cu dislexie nediagnosticată nu a fost deloc distractiv, dar mă bucur că nu am lăsat-o să-mi zdrobească ideile mărețe. Sper ca asta să inspire pe oricine se confruntă cu dificultăți la școală chiar acum. Doar adu-ți aminte că există mult mai mult în viață și într-o zi vei putea să te uiți în urmă la aceste rapoarte și să zâmbești”.
Citește și:
„Nu există magie, există doar antrenament și efort constant.” 10 lecții de la David Popovici într-un discurs de 3 minute
Terapeut Georgiana Pop: Tensiunile dintre părinți afectează profund copilul, până la tulburări de comportament și scăderea capacității de învățare
Oana Moraru spune cum să creștem copii apți pentru „lumea asta nebună”, dispuși să se ridice repede de jos
Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):
Canalul Whatsapp Parenting 2.0
Sursa foto: Facebook Richard Branson