Universitățile din Olanda, în topul preferințelor tinerilor români care vor să studieze în străinătate

Peste 5.600 de români studiază în Olanda, ceea ce ne situează pe locul 3, după Germania și Italia, ca număr de studenți străini, arată datele oficiale.

Interesul universităților olandeze pentru a accepta studenți din România este în creștere de la an la an atât datorită numărului de studenți înscriși anual, cât și prin participarea la târgurile educaționale. Astfel, cele mai multe universități care participă la târgul educațional World Education Fair din acest weekend din provin din Olanda. 

„Conform datelor oficiale, în acest moment sunt înregistrați peste 5.600 de studenți în Olanda. Sistemul este unul foarte ofertant pentru tinerii români pe toate planurile. În primul rând, la nivel academic există numeroase specializări în limba engleză, conectate direct la cerințele actuale din piața muncii. Pe lângă cele mai accesate programe de studiu din zona business, computer science și inginerie, sistemul olandez a dezvoltat numeroase specializări academice foarte nișate cum ar fi managementul în domeniul ospitalității, management în zona gaming și entertainment sau managementul sportiv”, explică Ana Maria Papp, Business Development Manager, Integraledu, într-un comunicat de presă.

Ea spune că, în Olanda, „nivelul taxelor de studiu este foarte accesibil pentru români. Vorbim de o taxă anuală de 2.200 euro, care în primul an este redusă la jumătate. În plus, statul olandez oferă numeroase granturi și împrumuturi care pot acoperi și costurile de trai”. 

Citește și:

„Nu are cum să iasă ceva frumos dacă e presiune și rigiditate”. Sfaturile lui David Popovici pentru părinți

„Renunț la ASE după 2 ani, ca să dau la Psihologie”. 8 sfaturi ca să susții adolescentul în alegerea carierei

Pe locul al doilea, ca destinație de studiu preferată de români, se află Marea Britanie, urmată, în ordine, de Germania, Italia, Danemarca, SUA și Irlanda.

Tot mai multe familii își trimit copiii la studii gimnaziale în străinătate

În ceea ce privește studiul gimnazial și liceal, numărul de aplicații în Marea Britanie rămâne constant, alte destinații solicitate fiind: Elveția, Germania, Austria, Spania și America de Nord.

„Interesul pentru tinerii români se manifestă și din partea liceelor britanice, care vor fi prezente în număr mare la World Education Fair. În calitate de consultanți educaționali, am observat o tendință care se conturează de câțiva ani și anume că din ce în ce mai multe familii își trimit copiii la studii în Marea Britanie încă din gimnaziu tocmai pentru a se obișnui cu sistemul și a continua cu liceul și apoi studiile universitare în străinătate”, precizează Raluca Niculae, Manager Departament Tabere și Licee. 

Liceele prezente la World Education Fair pot oferi burse academice și pentru performanțe sportive sau artistice în cuantum care poate reduce la jumătate taxa de școlarizare. 

Topul domeniilor preferate de români pentru studiile în străinătate

Conform datelor Integraledu, specializările alese în 2022 se grupează astfel: 

  1. Computer Science
  2. Economie și Afaceri
  3. Artă și Design
  4. Inginerie
  5. Drept
  6. Psihologie
  7. Turism
  8. Politică și Relații Internaționale

Cererea pentru taberele educaționale s-a triplat în acest an

De la tabere de ski și snowboarding în Germania și Elveția, la tabere exclusiviste de limba engleză în Dubai sau Mauritius – oferta de tabere educaționale în străinătate este foarte diversificată.

La World Education Fair vor fi prezente instituții care organizează tabere educaționale pentru toate categoriile de vârste, atât pentru vacanța de iarnă, cât și pentru următoarele vacanțe.

Citește și:

7 pași pentru o relație bună cu adolescentul

Psihologul Gáspár György: Comportamentul urât al copilului se schimbă doar după ce ne schimbăm noi

„Anul acesta am înregistrat o triplare a înscrierilor în tabere educaționale. Tinerii pot experimenta vacanțe axate pe ski sau snowboarding în Germania sau Elveția sau pot alege zone exclusiviste ca Dubai, Singapore sau Mauritius, unde își pot perfecționa limba engleză, pot dobândi abilități de leadership și public speaking, bucurându-se în același timp de cultura locală”, mai explică Raluca Niculae.

Referitor la costuri, aceasta precizează: „acestea încep de la 900 de euro pentru tabere de o săptămână în Germania și pot ajunge și până la 4.500 lire sterline pentru un internship de 10 zile în Londra, cu specialiști din diferite domenii. Costurile includ cursul, pensiune completă și programul recreativ”.

Târgul educațional World Education Fair are loc:

  • Pe 24 septembrie, în București, la hotel Radisson
  • Pe 25 septembrie, la Constanța, la Hotel Continental Forum
  • Pe 26 septembrie, la Brăila, la Biblioteca Județeană Panait Istrati

Accesul se face gratuit pe bază de înregistrare prealabilă pe site-ul evenimentului.

IntegralEdu este un important consultant educațional pentru studii în străinătate și pentru programele Work and Travel în SUA. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 28 de ani în oferirea de informații elevilor, părinților și tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din întreaga lume.

 

Sursa foto: George Dolgikh, Pexels

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,424FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole