Dino Park București a fost închis de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au descoperit autoritățile

Dino Park București, parcul tematic cu dinozauri de lângă Muzeul de Geologie, din Piața Victoriei, a fost închis temporar de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 1 București.

În urma unei reclamații, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), au mers în control la parcul tematic administrat de SC Dino Life SRL, amplasat in Piața Victoriei, din Capitală, în curtea Muzeului Geologic Național.

Ce nereguli au descoperit reprezentanții Protecției Consumatorilor

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au menționat cele mai importante nereguli pe care le-au descoperit în urma verificărilor efectuate la Dino Park București:

1. Folosirea unor alei de vizitare a exponatelor din spațiul de agrement amenajate inițial cu gazon artificial și rumeguș, dar în prezent fiind neigienizate și aflându-se într-o stare avansată de degradare, cu denivelări, cu o rețea de cabluri alimentate electric la vedere, reprezentând un pericol real pentru copii

2. Folosirea unor echipamente de agrement pentru care nu s-a putut prezenta analiza de risc, mentenanță și pentru care nu există informații cu privire la modul de utilizare

3. Comercializarea unor jucării periculoase, notificate pe sistemul de alertă pentru produse nealimentare al UE, RAPEX, și a unor jucării fără elemente de identificare în limba română

Citește și:

Șeful ANPC trage semnalul de alarmă: „Pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de Salmonella”

40 de idei ieftine sau gratuite cum să-ți petreci vacanța de vară cu copilul

Amenzi și oprirea temporară a activității

Abaterile de la legislația în domeniu constatate au determinat comisarii de la Protecția Consumatorilor Sector 1 să aplice următoarele sancțiuni:

  • Amenzi contravenționale în valoare de 11.000 lei
  • Oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de pe piață a jucăriilor periculoase (circa 11.000 bucăți, în valoare de peste 110.000 lei)
  • Interzicerea folosirii echipamentelor de agrement (5 dinozauri)
  • Oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor.

„Este de neconceput ca unii operatori economici să profite de inocența și dorințele copiilor, de personajele lor preferate și să îi atragă în astfel de locații, punând în funcțiune locuri de joacă fără a avea nicio autorizație, nici măcar autorizații ISCIR, astfel încât viața copiilor care ajung în aceste locuri să fie pusă într-un real pericol”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un comunicat de presă publicat, astăzi, de instituție.

„Astfel de acțiuni sunt intolerabile și vor fi sancționate ferm de Autoritatea noastră, până când vor dispărea”, a mai adăugat acesta.

Citește și:

Sunt periculoase pentru copii! ANPC: „TREBUIE să aibă avertismente pe etichete ca în cazul pachetelor de țigări”

Copilul nu vrea să împartă jucăriile? De ce să nu îi ceri să împartă cu alții

Dino Park: Expoziția este închisă pentru reamenajări

Între timp, conducerea Dino Park București și-a anunțat vizitatorii, ieri dimineața, pe contul de Facebook, că expoziția va fi închisă pentru reamenajări timp de câteva zile.

Iată postarea reprezentanților parcului tematic:

„Stimați vizitatori,

Dorim să vă informăm că expoziția Dino Park Bucuresti va fi închisă pentru reamenajări în perioada 24 iulie – 29 iulie.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

Vă așteptăm cu drag la redeschidere pentru a descoperi noile noastre surprize și îmbunătățiri!”

Dino Park este o expoziție științifico-educațională localizată în aer liber, cu peste 40 de exponate de dinozauri animatronici de ultimă generație, ce emit sunete, respiră și se mișcă, situată în curtea Muzeului de Geologie.

Citește și:

6 lucruri pe care le fac părinții cu copii independenți

Parlamentul European vrea legi împotriva design-ului online care creează dependență

Ajută-ți copilul să învețe eficient! 7 jocuri pentru dezvoltarea memoriei

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Facebook Dino Park București

 

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    122,234FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole