Caz șocant în Caraș-Severin: O mamă și-a ucis bebelușul de 1 an și 2 luni

Caz șocant în satul Scăiuș, comuna Fârliug, din județul Caraș-Severin. O mamă și-a ucis bebelușul în vârstă de 1 an și 2 luni prin sugrumare. Tragedia s-ar fi produs sâmbătă, 5 august, în jurul orei 19:00. Autoritățile au fost anunțate abia în cursul nopții de sâmbătă spre duminică de către membrii familiei.

Când au ajuns la fața locului, era deja prea târziu și medicii nu au mai putut salva băiețelul, constatând decesul.

Inițial, polițiștii nu au identificat urme de violență. Mama copilului, aflată într-o stare de agitație, a declarat că a găsit bebelușul mort în cada cu apă. După investigații suplimentare și audierea femeii, anchetatorii au ajuns la concluzia că mama copilului este cea care l-a ucis prin sugrumare. În consecință, forțele de ordine au decis ca femeia să fie cercetată pentru infracțiunea de omor calificat.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au fost sesizați în cursul zilei de 6 august 2023, orele 01,00, despre faptul că în data de 05 august 2023, în jurul orelor 19,00, pe raza satului Scăiuș, com. Fârliug, din județul Caraș-Severin, la domiciliul numitei L.A., în vârstă de 30 de ani, aceasta a sugrumat cu mâinile și i-a obstrucționat mecanic căile respiratorii superioare ale fiului ei, L.M.I. în vârstă de 1 an și 2 luni, provocându-i în acest mod decesul”, a transmis Parchetul din Caraș-Severin, într-un comunicat de presă.

Mama, în vârstă de 30 de ani, a fost reținută pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Femeia va fi dusă în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin, cu propunerea de arestare preventivă.

Citește și:

11 semnale de alarmă pentru părinți care ar putea indica depresia la copii

Capul turtit la bebeluși, un risc frecvent. Cum prevenim plagiocefalia și torticolisul muscular

Femeia avea depresie postnatală

Sunt informații care indică faptul că mama s-ar confrunta cu probleme psihice, expertiza urmând să clarifice lucrurile.

Jurnaliștii de la televiziuni au stat de vorbă cu vecinii femeii care au relatat că tânăra ar fi fost plecată în străinătate și, când s-a întors, era însărcinată. Ulterior, ea a dat naștere unui băiețel sănătos, însă a intrat în depresie postnatală, aflându-se în continuare sub tratament la un medic psihiatru din Timișoara.

Totuși, membrii familiei susțin că există posibilitatea ca femeia să nu își fi luat tratamentul conform prescripției medicale.

Citește și:

Petronela Rotar: 5 din 10 mame din România trec prin depresie post-partum. “Încercați să mergeți pe un grup de mame și să spuneți că nu vă iubiți copilul”

Petronela Rotar: Dacă mamele nu tratează depresia, copiii lor vor avea nevoie de psiholog

Cum recunoști depresia postnatală

Depresia postnatală sau postpartum este o afecțiune psiho-emoțională care poate apărea chiar și până la un an după naștere.

Printre simptomele comune ale depresiei postnatale se numără: stăr de anxietate, tristețe, lipsa bucuriei de viață, irascibilitate sau chiar furie fără un motiv anume sau legată de copil sau partener, letargie, confuzie, oboseală permanentă, lipsă de energie, slăbirea concentrației și a atenției, plâns frecvent, gânduri negative, schimbări rapide de dispoziție, modificări legate de somn și pofta de mâncare, vinovăție.

În cazuri mai grave, pot apărea atacuri de panică, gânduri suicidare sau gânduri de a-i face rău bebelușului sau chiar de a-l ucide.

Unele mame evită să ceară ajutorul în tratarea depresiei postnatale deoarece consideră depresia o rușine sau o slăbiciune. Însă, netratată la timp, depresia se poate agrava inclusiv ajungând până la suicid sau omorârea bebelușului.

Am vorbit, într-un articol mai amplu, despre depresia postnatală (postpartum):

Care sunt simptomele depresiei postnatale (postpartum)

 

Sursa foto: Janko Ferlič, Unsplash

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    121,275FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole