„Valoarea diplomelor în viața reală tinde spre zero”. 4 idei de la Dan Oros, Google & YouTube România, cum crești șansele copilului la o viață mai bună

Dan Oros are 32 de ani și, din 2017, este director de marketing la Google și YouTube România. Anul acesta, a fost inclus în Topul Capital al celor mai buni manageri din țara noastră.

El a împărtășit, într-o postare pe contul său personal de Facebook, punctul său de vedere asupra diplomelor de la final de an școlar. Este punctul de vedere al unui fost elev de nota 10 pe linie care a reușit să-și construiască o carieră de succes.

Nici notele, nici diplomele nu au avut relevanță în viața reală, afirmă Dan Oros:

„Am fost un elev de nota 10, la propriu. Am terminat cu 10 fiecare semestru din clasele 1-12, la toate materiile. Am primit suficiente diplome și premii cât să pot lăsa moștenire nepoților :)). Valoarea lor în viața reală tinde spre zero. Le-am primit ca o consecință indirectă a faptului că îmi plăcea să învăț, nu au fost niciodată un scop în sine”, afirmă managerul de la Google și YouTube.

4 idei cum să creștem șansele copiilor la o viață mai bună

Potrivit lui Dan Oros, e îngrijorător dacă un copil învață doar pentru a primi note sau diplome.

Dar și mai îngrijorător este, din punctul lui de vedere, „când părinții pun presiune pe copii pentru aceste clasamente și diplome emise de un sistem de învățământ complet eșuat”.

În opinia tânărului manager, subiectul festivităților de premiere dezbătut de părinți nu face decât să distragă atenția de la subiectul important „cum să crești șansele copilului la o viață mai bună?”

Iată câteva sfaturi pentru părinți de la Dan Oros pentru a crește șansele copiilor lor la o viață mai bună:

1. Nu îi distruge curiozitatea și plăcerea de a învăța (pe care toți copiii o au nativ)

2. Susține-l să gândească pe cont propriu (și să își pună întrebările corecte, nu să ia mot-a-mot ce aude)


3. Ajută-l să învețe cum se învață (e un meta-skill “learning how to learn” care apoi te ajută să înțelegi orice subiect)

4. Oferă-i dragostea necesara și un spațiu sigur pentru a-și dezvolta capacitatea de gestionare a emoțiilor

„Avem o școală care scoate analfabeți funcțional pe bandă rulantă, însă discuția cea mai aprinsă e despre premii și coronițe. Trist”, conchide Dan Oros.

La începutul lunii, Dan Oros a devenit tătic. El are o fetiță, Eva, cu soția sa Ioana, cu care s-a căsătorit în luna iunie 2021.

 

Sursa foto: Facebook Dan Oros

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

111,146FaniÎmi place
49CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole