Cum să ai o familie fericită. 9 sarcini psihologice care asigură succesul în căsnicie

Fericirea copiilor nu este posibilă atunci când părinții lor nu sunt fericiți, căci părinții sunt modele emoționale și de viață pentru copiii lor.

Totodată, relația de cuplu dintre părinți este modelul pentru construirea propriilor relații de cuplu ale copilului, când va deveni adult. Din aceste motive, relația de cuplu dintre părinți este foarte importantă.

În acest articol, discutăm despre ce putem face pentru a asigura fericirea în căsnicie, astfel încât părinții să fie fericiți și, în același timp, și un model de urmat pentru copiii lor.

Cercetările referitoare la care sunt elementele care fac ca o căsnicie să meargă arată că oamenii dintr-o relație frumoasă de căsătorie au îndeplinit cu succes câteva „sarcini” psihologice. Pe măsură ce vrei să afli care sunt aceste sarcini care, odată îndeplinite, cresc șansele pentru o căsătorie stabilă, vei vedea că ele nu sunt nici ușoare, dar nici foarte grele. Totuși, aplicarea lor necesită un efort susținut până îți intră în reflex.

Citește și:

O relație de cuplu frumoasă atunci când aveți copii. 7 idei simple care fac diferența

De la cuplu fericit la părinți cu responsabilități. 10 reguli pentru o familie fericită

Despre cele 9 sarcini psihologice care asigura succesul în căsnicie a vorbit psihologul american Judith S. Wallerstein, co-autoare a cărții „The Good Marriage: How and Why Love Lasts” („Căsnicia bună. Cum și de ce rezistă dragostea”), citată de Asociația Psihologică Americană (American Psychological Association).

Iată, așadar, care sunt cele 9 sarcini psihologice care asigura succesul în căsnicie:

1. Separă-te emoțional de familia în care ai crescut. Această separare nu trebuie să meargă până la înstrăinare, însă e nevoie să fie suficientă pentru ca identitatea ta să fie separată de cea a părinților și a fraților tăi.

2. Construiește o comuniune bazată pe o intimitate și o identitate comune și, în același timp, stabiliți limite pentru a proteja autonomia fiecărui partener.

3. Stabiliți o relație sexuală bogată și plăcută și protejați-o de influențele obligațiilor de la job, dar și de cele de familie.

4. Cuplurile care au copii e nevoie să-și accepte rolurile dificile de părinți și să reziste impactului apariției unui copil în viață cuplului. Învață să continui să protejezi intimitatea ta și a partenerului tău care formați un cuplu.

Citește și:

Cum să te cerți cu partenerul în prezența copilului. 9 sugestii pentru părinții stresați

Ce este stresul parental și cum poți scăpa de el

5. Înfruntați și stăpâniți crizele inevitabile care au loc în viață.

6. Mențineți puterea legăturii căsătoriei în fața greutăților. Familia ar trebui să fie un refugiu în care partenerii să-și poată exprimă diferențele de opinie, furia și conflictele.

7. Folosiți umorul și râsul pentru a menține o perspectivă sănătoasă asupra lucrurilor și pentru a evita plictiseala și izolarea.

8. Aveți grijă unul de celălalt și oferiți-vă unul altuia îmbrățișări și mângâieri, satisfăcând astfel nevoia de apropiere și oferind încurajare continuă și sprijin.

9. Păstrați vii imaginile cu începutul romantic al relației, imaginile idealizate cu momentul îndrăgostirii, în timp ce treceți peste realitatea sobră a schimbărilor aduse de timp.    

Citește și:

Terapeut Georgiana Pop: Tensiunile dintre părinți afectează profund copilul, până la tulburări de comportament și scăderea capacității de învățare

Două lucruri esențiale pe care doar tatăl le poate oferi copiilor. Toți tații buni trebuie să le știe

 

Dacă ți-a plăcut articolul și dorești să te alături misiunii noastre de a promova creșterea sănătoasă a copiilor, astfel încât să nu transmitem mai departe copiilor noștri rănile emoționale cu care a crescut generația noastră, ne poți susține aici. Cu ajutorul tău, misiunea Parenting 2.0 merge mai departe și tot mai mulți copii au șansa să primească o educație echilibrată, cu limite cu blândețe:  

SUSȚINE PARENTINGUL CONȘTIENT

 

Sursa foto: Elina Fairytale, Pexels.com

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,734FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole