Fără telefoane mobile la ore, din toamnă. Telefoanele elevilor care încalcă regula vor fi confiscate

Noua Lege a învățământului preuniversitar prevede reguli stricte pentru folosirea telefoanelor mobile la școală. Mai exact, legea interzice elevilor să le utilizeze pe perioada desfășurării cursurilor și chiar și în timpul activităților care se desfășoară în afara școlii. În caz contrar, echipamentele pot fi confiscate.

Află, din acest articol, ce se va întâmpla în continuare cu smartphone-urile confiscate și care sunt excepțiile de la regula de mai sus.

Excepții: când pot fi folosite telefoanele și tabletele la școală

Legea prevede interzicerea folosirii telefoanelor și tabletelor în timpul orelor de către elevii din școala primară și gimnaziu: „Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ.”

Excepțiile reprezintă utilizarea telefoanelor și tabletelor „în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ”, se arată în lege.

Citește și:

Accesul părinților în școli a fost restricționat. În ce condiții va putea intra un părinte în școală, din toamnă

Care sunt abaterile disciplinare pentru care pot fi sancționați profesorii, din toamnă

În cazul liceenilor, regulile privind folosirea telefoanelor mobile sunt stabilite de fiecare unitate de învățământ în parte. Regulamentul intern al unității de învățământ poate interzice folosirea dispozitivelor electronice de comunicare „în întreaga sau doar o parte din incinta unității de învățământ, precum și în timpul activităților care se desfășoară în afara acesteia”.

O altă excepție o reprezintă echipamentele pe care elevii cu CES (cerințe educaționale speciale) sunt autorizați să le folosească.

Ce se întâmplă cu telefoanele confiscate

Nerespectarea de către elevi a regulilor de mai sus poate duce la confiscarea telefoanelor de către personalul școlii. După ce sunt confiscate, echipamentele electronice sunt predate părinților.

Astfel, legea prevede că nerespectarea regulilor „poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea predării, după caz, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau elevi conform regulamentului intern al unității de învățământ”.

Citește și:

Klaus Iohannis a promulgat Legile Educației. Care sunt principalele prevederi

„Nu există magie, există doar antrenament și efort constant.” 10 lecții de la David Popovici într-un discurs de 3 minute

Cum se construiește motivația școlară, pe vârste. Sfaturi de la Oana Moraru

Sursa foto: RDNE Stock project, Pexels

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    122,745FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole