Natalitatea în România, în scădere drastică. Ministrul Familiei, Natalia Intotero, pregătește noi măsuri pentru pentru susținerea familiei

Natalitatea în România este în scădere drastică. În acest context, ministrul Familiei, Natalia Intotero, pregătește noi legi menite să susțină familia și creșterea natalității. Ministrul așteaptă propuneri din partea societății civile.

„Lucrăm intens la Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse pentru pregătirea unui cadru legislativ care să ofere posibilitatea unor noi măsuri de susținere a familiei pentru creșterea natalității”, a afirmat ministrul Familiei, Natalia Intotero, într-o postare pe contul de Facebook.

Oficialul guvernamental continuă: „Din păcate, România se confruntă cu o scădere drastică a ratei natalității – potrivit datelor Institutului Național de Statistică în 2022 s-au născut 171.132 de copii, față de 196.858 în anul precedent”.

Astfel, potrivit datelor statistice oficiale, numărul de copii născuți în 2022 a scăzut cu 13% comparativ cu anul anterior.

Citește și:

Medic de familie: Primele săptămâni după naștere devin deseori „un calvar pentru o proaspătă mamă”

Studiu: Starea de spirit a mamei influențează capacitatea bebelușului de a vorbi

Se pregătesc noi legi pentru susținerea familiei

Iar viitorul nu arată deloc roz în aceste condiții. Prognozele ONU arată că natalitatea în România va continua să scadă și în anii care urmează. „Conform unei analize a ONU, rata natalității va înregistra în continuare scăderi importante”, a avertizat ministrul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse.

De aceea, susține ministrul, „e absolut necesar sa gândim mai multe programe sociale și cadru legal pentru susținerea familiei”.

În acest context, Natalia Intotero invită românii să contribuie cu idei de programe petnru susținerea familiei și creșterea natalității trimițându-le pe email: „Am aprecia contribuția fiecăruia dintre voi la adresa: cabinet@mfamilie.gov.ro”.

Citește și:

Psihoterapeutul Maria Verdi: 15 reguli de bază pentru sănătatea emoțională a copiilor

Parentingul inconștient vs. parentingul conștient. 25 de deosebiri făcute de psihologul Gáspár György

Aware Parenting. Cele 10 principii ale parentingului conștient

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp:

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Facebook Natalia Intotero

 

 

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

 
 
 
 

Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,292FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole