Ce se va întâmpla cu Gașca Zurli după plecarea Fetiței Zurli și a altor membri. Mirela Retegan: „Vin la voi, oameni mari, cu o mare rugăminte”

Ce se întâmplă în continuare cu Gașca Zurli? Toată lumea se întreabă acest lucru în aceste momente grele pentru trupa de spectacole și pentru fondatoarea acesteia, Mirela Retegan, după ce trei dintre membrii acesteia și-au anunțat plecarea.

În ultimele zile, Vero Căliman – Fetița Zurli, Ionuț Varodi – Bucătărașul Lulu și Răzvan Marina – Truli și Tura Vura și-au anunțat public decizia de a părăsi trupa pentru a se dedica proiectelor personale.

Despre ce se întâmplă în continuare cu Gașca Zurli a spus mai multe Mirela Retegan, într-o postare adresată părinților pe care a publicat-o, aseară, pe pagina de Facebook Gasca Zurli.

Citește și:

Fetița Zurli pleacă de la Gașca Zurli: „Vă rog să mă credeți că am sufletul în pioneze”

Încă un membru pleacă din Gașca Zurli: „Au existat și multe momente de care nu îmi voi aminti cu plăcere”

Mirela Retegan: „În proiectul nostru, lucrurile se transformă”

Fondatoarea trupei Gașca Zurli, Mirela Retegan, spune că lucrurile se transformă în sensul că unele modalități de exprimare se încheie, în timp ce altele noi apar: „Anul 2024 a venit cu provocări mari pentru mine și pentru Zurli. În proiectul nostru, lucrurile se transformă. Apar noi modalități de exprimare, altele se încheie.”

Ea spune că a creat Fetița Zurli pentru a deveni un personaj nemuritor: „Când am creat Fetița Zurli, am pus în aluatul ei cele mai frumoase ingrediente din viața mea de părinte. Am știut că din el se va naște un personaj nemuritor care o să schimbe vieți, iar viitorul mi-a dat dreptate. Au venit unul după altul Truli, Clopoțel, Zdrăngănel, Zâna Bună, Mulțumesc, Vrăjimăturica și toate celelalte personaje atât de iubite, care au colorat copilării și au făcut să cânte și să danseze oameni mici și oameni mari”.

Fondatoarea Gașca Zurli afirmă că acest proiect va continua să bucure copiii „cu orice preț”: „Au trecut de-atunci 17 ani. 17 ani în care personajele mele au devenit eroii copiilor noștri, indiferent cine au fost cei care au pus suflet sub masca și costumele lor de-a lungul timpului. Am bucurat mii, sute de mii de copii, am desenat milioane de zâmbete și am adus speranță acolo unde era cea mai mare nevoie de ea. Am desenat căsuțe mici și am dăruit milioane de pupici de noapte bună. Și o să continuăm să facem asta, cu orice preț, sub orice formă”.

Citește și:

„Fetița Zurli mi-a adus vindecare.” Drama neștiută a lui Vero Căliman, celebra Fetița Zurli

 Prezentatoarea mascotelor în spectacolele Gașca Zurli devine Maya, fiica Mirelei Retegan

„Fetița Zurli e nemuritoare”

Ce se va întâmpla în continuare cu personajul Fetița Zurli?

Potrivit Mirelei Retegan, „Fetița Zurli e nemuritoare. O să continue să cânte în înregistrări, să ne citească din cărțile de povești și să ne invite la joacă din raftul cu jocuri și jucării. La fel cum o să facă mereu toate personajele create de mine în ultimii 20 de ani și care vor rămâne să bucure noi și noi generații de copii. E treaba noastră, a oamenilor mari, să păstrăm magia și să avem grijă de sufletele și emoțiile celor mici.”

În continuare, Mirela Retegan își exprimă recunoștința pentru oamenii care au făcut parte până acum din echipă și spune că înțelege că vine timpul pentru fiecare să se dedice mai mult vieții personale: „Le sunt recunoscătoare tuturor colegilor mei care au rezistat până acum în ritmul Universului Zurli și le doresc din inimă să le iasă tot ce și-au propus ”în lumea oamenilor mari”. Știu că a fost o provocare uriașă și că, până acum, dedicarea lor a fost aici 100%. Dar trebuie să înțelegem că vine o vreme în viața fiecăruia dintre noi când ne dorim să ne căsătorim, să facem copii, să stăm în weekenduri cu familia. Și atunci, cu toții avem nevoie de schimbare.”

„Suntem datori față de copiii noștri să le păstrăm poveștile copilăriei vii și curate”

Însă, chiar dacă Gașca Zurli se schimbă, fondatoarea acesteia face un apel către părinți să aibă grijă de emoțiile copiilor lor atunci când le transmit vestea despre schimbările care au survenit, deoarece copiii au nevoie „să creadă în poveste”:

„Încă o dată, avem nevoie să ne adaptăm, să evoluăm și să ducem povestea mai departe – suntem datori față de copiii noștri să le păstrăm poveștile copilăriei vii și curate. Să continuăm să le dăruim zâmbete. Să nu-i lăsăm să sufere din cauza felului în care noi, adulții, ne grăbim uneori să le explicăm lucrurile. Așa că vin la voi, oamenii mari, cu o mare rugăminte: aveți grijă de emoțiile celor mici. Nu le stricați povestea. Nu le spuneți lucruri în felul în care o faceți cu colega de la birou. Un copil nu are nevoie să știe ca Moș Crăciun e actorul îmbrăcat într-un costum. El are nevoie să creadă în poveste. Ei au nevoie să descopere lumea oamenilor mari, rând pe rând, poveste cu poveste.”

Citește și:

Ești o mamă implicată? 5 pași pentru iubirea și respectul de sine

Metoda care îi ajută pe copii să performeze la matematică. Interviu cu Olivia Stoica, SmartyKids

„Misiunea noastră e să mergem mai departe”

Ce se va întâmpla în continuare cu Gașca Zurli? Mirela Retegan dezvăluie câteva dintre proiectele și direcțiile către care se va îndrepta trupa de spectacole:

  • „Cu oamenii care le-au dat viață până acum personajelor o să ne mai întâlnim la evenimentele speciale”.
  • „Misiunea noastră e să mergem mai departe, fie că umplem lumea de mascote Zurli, fie că vă provocăm pe toți la noi și noi proiecte”.
  • „După filmul artistic „Superpietonii Zurli”, pregătim o serie de desene animate”.
  • Va apărea un personaj nou “IniMioara- doctorița copiilor”
  • „Vrem să ducem veselia și bucuria Zurli, în TOATE orașele din România. Din 311 in 17 ani am ajuns doar în 40. Vrem să ajungem și în Rovinari, Sighetul Marmației, Mizil sau Sânnicolau Mare”.

În continuare, Mirela Retegan face apel la susținerea părinților pentru a trece peste acest moment dificil:

„De 17 ani, merg înainte, cu alți și alți oameni buni lângă mine. Am construit un spațiu sigur și vesel în viețile copiilor români, un partener de joacă al tuturor celor din familii obișnuite, dar și din centre de bolnavi, al celor speciali, din țară, Diaspora și Moldova. Acum, îmi doresc să vă simt lângă mine pe voi, cei mai înțelepți și iubitori părinți. Știu că o să fiți acolo, știu că o să-mi fiți sprijin așa cum îmi sunteți de fiecare dată.”

Ea face următorul angajament: „Eu vă promit că nu mă opresc, mai ales acum, când o am lângă mine pe Maya. Iar alături de noi sunteți voi, părinții care știu să aibă grijă de emoțiile copiilor noștri. Împreună, ducem povestea mai departe.”

Citește și:

Cele mai frumoase 67 de citate despre copii care te ajută să fii un părinte mai bun

Comunicarea cu copilul: 5 lucruri pe care nu trebuie să le spui

15 jocuri care îi ajută pe copii să depășească stresul și traumele

 

Sursa foto: Facebook Gasca Zurli

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,283FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole