„Fetița Zurli mi-a adus vindecare.” Drama neștiută a lui Vero Căliman, celebra Fetița Zurli

Este de 13 ani inspirație pentru copiii și pentru părinții din România și a vorbit pentru prima dată despre copilăria ei grea și despre rolul pe care îl joacă nu doar pentru public, ci și pentru propria vindecare. Este vorba despre actrița Vero Căliman, cunoscută românilor ca Fetița Zurli, personajul central al trupei Gașca Zurli.

Ea a dezvăluit recent detalii despre viața ei, în cadrul podcastului „Fain și Simplu” al lui Mihai Morar (găsești înregistrarea integrală la finalul articolului).

Tatăl ei a murit când ea avea 7 ani

Actrița Vero Căliman, care de 10 ani îi dă viață îndrăgitului personaj Fetița Zurli, ascunde o mare tristețe în spatele zâmbetului pe care îl afișează pe scenă. În cadrul podcastului, tânăra a povestit că, în timpul spectacolelor cu Gașca Zurli, își aduce aminte de tatăl său care a murit când ea era copil.

În acest context, personajul Fetița Zurli „e terapie” pentru ea și „mi-a adus vindecare”, spune Vero Căliman.

„Din păcate, eu sunt o fiică fără tată. Ca să explic, tatăl meu a murit când eu aveam 7 ani și asta în mine lăsat un gol pe care probabil pe care nu o să reușesc să-l acopăr niciodată. Fetița Zurli e terapie pentru mine și cred că de-asta reușește să atingă atât de mulți copii și atât de mulți părinți, pentru că e adevărat ce se întâmplă acolo. Mirela Retegan a văzut acest personaj într-un fel, după care el s-a modelat și e o combinație între experiența mea de fetiță și experiența ei de mamă”, a spus Vero Căliman.

„De fiecare dată când urc pe scenă și cânt cântecele acela și îi văd pe oameni cum se emoționează și simt, eu mă gândesc că ok, înțeleg de ce a trebuit să te duci, tata! Și mi-l imaginez. L-am desenat pe toți pereții sălilor de spectacole in România. La el mă gândesc în timpul spectacolelor, mai ales când cânt acele cântece de emoție și îmi imaginez cum ar fi fost dacă ar fi fost lângă mine”, a mai povestit ea, în dialogul cu Mihai Morar.

Citește și:

Mirela Retegan: „Sunt o mamă imperfectă pentru standardele sociale”

“Mamă, nu mă grăbi să devin adult.” 14 lucruri pe copiii ni le-ar cere dacă ar fi conștienți de nevoile lor

A lucrat la casa de copii

Vero Căliman a relatat și cum a ajuns să intre în Gașca Zurli, după ce, venită din Roman, a căutat să se angajeze în București. După mai multe încercări și joburi, ea a ajuns să facă parte din Gașca Zurli chiar de la bun început, din 2010.

„Am venit în București, am lucrat la casa de copii. Îmi doream să fac teatru, dar mi-am dat seama că nu am nicio șansă, nu aveam pregătire, m-am înscris la Psihologie, cealaltă pasiune a mea. Și trebuia să lucrez. N-am reușit să rezist prea mult, oricum de acolo nu câștigam prea mulți bani, așa că m-am angajat ca ospătăriță. Am lucrat un an de zile într-un lanț de pizzerii”, își amintește tânăra. Din păcate, a fost nevoită să renunțe la facultate din cauza lipsei de timp.

Apoi, pe fondul dorinței de a face o schimbare, a decis să lucreze, pe perioada verii, pe litoral. Acolo, managerul hotelului unde dorea să se angajeze i-a oferit un job de a administra locul de joacă intern, datorită experienței anterioare de lucru cu copiii. La același loc de joacă, colegii Mirelei Retegan susțineau petreceri pentru copii.

Acolo, Vero s-a împrietenit cu echipa de animatori și cu Mirela Retegan, care a îndemnat-o să învețe cât poate de mult de la colegii ei, oferindu-i un job la București, după expirarea contractului cu hotelul. Ceea ce s-a și întâmplat, tânăra intrând în echipa de animatori.

Citește și:

Psihologul Gáspár György: Adultul nu trebuie să „repare” copilul, ci să se „vindece” pe sine

Prea multă școală și prea puțină joacă, o cauză a depresiei la copii și adolescenți (Studiu)

O jumătate de an mai târziu, Mirela i-a spus, după cum își amintește Vero: „Dacă tu mergi pe mâna mea și ai încredere în mine, noi două vom construi cel mai iubit personaj pentru toți copiii din România”.

Astfel, pe 22 mai, acum 13 ani, Vero Căliman a jucat pentru prima dată rolul Fetiței Zurli și visul ei de a fi pe scenă și de a aduce bucurie copiilor s-a împlinit.

 

Vizionează înregistrarea integrală a podcastului lui Mihai Morar „Fain și simplu” cu Vero Căliman – Fetița Zurli:

 

 

Citește și:

„Dincolo de orice examen, îi vreți sănătoși”. Mirela Retegan spune cum s-a îmbolnăvit din cauza stresului legat de școală

Oana Moraru: „Nu vrem să fim iubiți pentru că suntem fetițe și băieței cuminți”

Monstru manipulator sau ființă demnă de iubire? Copilul devine așa cum îl vede părintele

 

Sursa foto: Captură YouTube Fain & Simplu cu Mihai Morar

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,280FaniÎmi place
  295CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole