Mirela Retegan: „Sunt o mamă imperfectă pentru standardele sociale”

Mirela Retegan este una dintre cele mai cunoscute mame din România, în prezent. Mesajele și emoția transmise de trupa pentru copii Gașca Zurli, cărțile pe care le-a publicat, campaniile umanitare pe care le organizează pentru susținerea copiilor și a mamelor care au nevoie de ajutor, chiar și mesajele pe care le publică pe rețelele de socializare – toate reprezintă o inspirație și un mesaj de susținere pentru părinții români și în special pentru mame.

Însă, cum se vede Mirela Retegan în rolul de mamă?

„Sunt o mamă imperfectă pentru standardele sociale. Nu respect regulile grupurilor, nu îmi însușesc credințele altora, nu îmi cresc copilul după cum îmi spun alții că trebuie să-l cresc”, a împărtășit Mirela Retegan, într-o postare pe Facebook.

Iată ce a scris Mirela Retegan despre ea ca mamă:

„Eu sunt o mamă relaxată.

Mi-am crescut copilul încercând să găsesc în fiecare zi un motiv să mă bucur că sunt mama ei și nu un motiv să mă pedepsesc pentru că nu sunt o mamă perfectă.

Mi-am crescut copilul să se descurce singur în viață, dar să știe să ceară ajutor. Mi-am crescut copilul gândindu-mă în fiecare zi că, dacă eu nu mai sunt, n-o să se hrănească din presiunea și reproșurile mele, ci o să-și ia putere și energie din lucrurile bune pe care le-a văzut, le-a auzit și le-a învățat la mine.

Sunt o mamă care nu a stat în concediu de maternitate deloc, care nu a alăptat decât o lună și jumătate, care și-a lăsat copilul la bunici la trei luni, timp de o săptămână. Sunt o mamă care nu încetat să viseze, să iubească, să sufere, să încerce să se distreze și să trăiască în toate drepturile și libertățile unui adult și după ce a devenit mamă.

Citește și:

„Dincolo de orice examen, îi vreți sănătoși”. Mirela Retegan spune cum s-a îmbolnăvit din cauza stresului legat de școală

Cine îi va lua locul lui Tanti Prezentatoarea în spectacolele Găștii Zurli

Sunt mama copilului meu, o mamă care nu m-am temut să rămân singură cu ea când avea 4 ani, pentru că am știut că un copil merită doi părinți fericiți împreună sau separat…

Sunt o mamă imperfectă pentru standardele sociale. Nu respect regulile grupurilor, nu îmi însușesc credințele altora, nu îmi cresc copilul după cum îmi spun alții că trebuie să-l cresc.

Vorbesc despre copilul meu mai mult cu Dumnezeu decât cu oamenii, vorbesc cu copilul meu despre el mai mult decât cu alții, am o relație de iubire necondiționată și respect pentru sufletul care m-a vrut să-i fiu mamă.

Sigur atunci când m-a ales, m-a văzut. Știa că nu sunt perfectă. Știa că am și eu viața mea și că ea trebuie să mă ia cu bune și cu rele. Și, cu toate astea, pe mine m-a vrut. Pe mine m-a vrut, pe mine mă are! Cu tot pachetul.”

Citește și:

Cum ne exprimăm iubirea față de copil, în funcție de vârstă. 6 sugestii de la psihologul Gáspár György

“Copiii crescuți cu parenting modern vor fi victime ale societății”. Cum dorința de a crește copii puternici îi face, de fapt, slabi

Conferință la Cluj-Napoca „Nu suntem părinți perfecți”

Pe 15 mai, de Ziua Familiei, Mirela Retegan organizează, în Cluj-Napoca, conferința cu tema „Nu suntem părinți perfecți”. Evenimentul a plecat de la ideea „de a-i relaxa puțin pe părinții români, care trăiesc cu o anxietate foarte mare de a citi tot ce se scrie despre parenting, de a participa la toate cursurile posibile, de a asculta toate sfaturile, sunt cu căștile în urechi pe toate podcasturile. Sunt disperați să înmagazineze toate informațiile posibile pentru că își doresc să fie părinți perfecți”, după cum scrie în pagina de prezentare.

Așadar, pe aceeași scenă vor fi, pe 15 mai acești oameni cu experiență în lumea relațiilor dintre părinți și copii:

  • Mirela Retegan, fondatoare Gașca Zurli, autoare, organizatoarea evenimentului
  • Gáspár György, psiholog, psihoterapeut relațional, autor
  • Raluca Anton, psiholog, psihoterapeut, autoare
  • Narcisa Suciu, care și-a crescut singură copilul, apoi a intrat într-o relație
  • Codin Maticiuc, care a construit o familie în care iubita lui a venit cu un copil și împreună mai au încă doi

Părinții care vor participa la conferință vor contribui, prin biletul lor, la o campanie pe care organizatoarea dorește de 10 ani să o înceapă: „Mesaje de iubire”, pentru copiii cu branule! Campania se află la ediția a treia, fiind organizată an de an de Fundația Zurli, de 1 Iunie.

„Anul acesta vreau să construiesc un program prin care, în fiecare zi, copiii din oncopediatrii să aibă parte de mesaje de iubire, de o surpriză care să le crească speranța de viață”, spune Mirela Retegan.

Citește și:

Psihologul Gáspár György: Comportamentul urât al copilului se schimbă doar după ce ne schimbăm noi

Programul complet al activităților cu copilul de 1-3 ani (toddler). 65 de lucruri de făcut cu cel mic

Află mai multe detalii despre eveniment:

Conferința pentru părinți „Nu suntem părinți perfecți”, Cluj-Napoca, 15 mai

Sursa foto: Facebook Mirela Retegan

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    122,205FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole