Gașca Zurli se destramă? Mirela Retegan a spus exact ce a decis după valul de plecări

Ce se întâmplă cu Gașca Zurli după valul de plecări?

Gașca Zurli se destramă sau nu?

Cum va continua fără oamenii care au dat viață îndrăgitelor personaje, printre care celebra Fetiță Zurli?

Sunt întrebări la care mulți părinți și copii din România așteaptă răspuns, după ce, zilele trecute, Vero Căliman – Fetița Zurli, Ionuț Varodi – Bucătărașul Lulu și Răzvan Marina – Truli și Tura Vura și-au anunțat public decizia de a părăsi trupa de spectacole.

Fondatoarea Gașca Zurli, Mirela Retegan, a răspuns la aceste întrebări astăzi, în cadrul emisiunii „Deșteptarea” de la postul de radio Europa FM.

Citește și:

Fetița Zurli pleacă de la Gașca Zurli: „Vă rog să mă credeți că am sufletul în pioneze”

Încă un membru pleacă din Gașca Zurli: „Au existat și multe momente de care nu îmi voi aminti cu plăcere”

Gașca Zurli se destramă sau nu? Răspunsul Mirelei Retegan

La replica „Deci, Gașca Zurli e pa”, spusă de unul dintre moderatorii emisiunii, Mirela Retegan, fondatoarea trupei de spectacole, a răspuns răspicat:

„Nu. Toate proiectele mele continuă. De 17 ani, oamenii vin și pleacă din aceste personaje. Sunt 25 de personaje care vor rămâne veșnic pentru copiii din România. Eu îmi doresc ca și copiii care se nasc în 2030 să fie Fetița Zurli, și Clopoțel, și Truli, și Tura Vura.”

Cum va continua Gașca Zurli

Întrebată dacă „Gașca Zurli continuă cu oameni, nu doar cu păpuși?”, Mirela Retegan a precizat că, în perioada aceasta se bazează pe ajutorul fiicei sale Maya, care este de câteva luni prezentatoarea mascotelor, și este în această perioadă într-un turneu prin țară:

„Gașca Zurli continuă. Deocamdată, Maya este, din fericire pentru mine, disponibilă și dornică să mă susțină și ajute în perioada asta și o să mergem cu mascotele în continuare. Deja suntem într-un turneu – ei în weekend sunt la Focșani și la Brăila. Și vreau să ajung, până în 2026, în toate orașele din România, cu mascote, cu oameni, cu ce o să pot și eu.”

Citește și:

Ce se va întâmpla cu Gașca Zurli după plecarea Fetiței Zurli și a altor membri. Mirela Retegan: „Vin la voi, oameni mari, cu o mare rugăminte”

„Fetița Zurli mi-a adus vindecare.” Drama neștiută a lui Vero Căliman, celebra Fetița Zurli

Va fi o altă Fetiță Zurli?

Moderatorul a dorit să afle dacă „o să fie o altă Fetiță Zurli, nu o să mai fie Vero?”, după care a urmat răspunsul fondatoarei trupei de spectacole:

„Vero a ales să facă lucruri în lumea oamenilor mari, normal. Deocamdată, ne liniștim un pic.”

Apel către părinți să aibă mare grijă ce le spun copiilor!

În continuare, Mirela Retegan a făcut un apel către părinți să fie foarte atenți cu ce le spun copiilor lor în legătură cu schimbările din cadrul trupei de spectacole, astfel încât să păstreze magia personajelor Zurli:

„Ce e foarte important și îi rog pe oamenii mari (…) să aibă mare grijă ce le spun copiilor. Toate proiectele Zurli continuă. Absolut toate. Lumea Zurli este creată nemuritoare. Eu vreau și peste 10 ani, și peste 20 de ani, și peste 50 de ani, Fetița Zurli, Truli, Clopoțel, – toate personajele astea sunt niște modele. Ele vindecă, ele ajută. Noi mergem în spitale, facem foarte mult bine în România. Nu-i dăm barba jos lui Moș Crăciun, pentru că copilul are nevoie să creadă în Moș Crăciun, nu în poveștile noastre. Îi rog pe oamenii mari să aibă foarte mare grijă. Magicianul nu vine să-ți arate trucurile în față, că se duce pe apa Sâmbetei toată magia.”

Citește și:

Prezentatoarea mascotelor în spectacolele Gașca Zurli devine Maya, fiica Mirelei Retegan

Prezentatoarea mascotelor în spectacolele Gașca Zurli devine Maya, fiica Mirelei Retegan

De ce plecările au fost anunțate când Mirela Retegan era plecată din țară

„Atât Vero, cât și Lulu au publicat pe Facebook anunțurile că au ieșit din Gașca Zurli cât tu erai plecată în India, în vacanță. Ce înseamnă asta? Ce să înțelegem noi din asta?”, a fost o altă întrebare. La care iată ce a răspuns fondatoarea Gașca Zurli, precizând că firma este pregătită să-și continue activitatea chiar și după aceste demisii:

„Că ei și-au ales momentul așa cum au considerat ei. Noi am avut aceste discuții. Știam că lucrurile o să se întâmple în felul ăsta. Firma e pregătită să meargă mai departe.”

Întrebată dacă au existat certuri între ea și cei care și-au anunțat plecarea, Mirela Retegan a făcut câteva clarificări:

„Nu ne-am certat, dar toate despărțirile sunt grele. E foarte greu și pentru ei. E foarte greu după 14 ani să faci altceva în viață. Eu îi înțeleg și îi susțin din tot sufletul pe ce au de făcut. Nu e un moment ușor. Dar, cu siguranță că o să ne întâlnim în proiecte mari, când o să facem evenimente mari. A fost foarte greu, weekend de weekend, tu să pleci joia de acasă și să te întorci lunea. E normal să vrei să ai și tu o familie, să faci copii, să te căsătorești. Lucrurile sunt într-o transformare în viețile noastre. Eu sunt foarte recunoscătoare că au stat până acuma. Altfel, are fiecare dreptul la momentul lui de glorie. Eu așa am interpretat felul în care ei au ales să iasă pe rând și să comunice asta. Și le-am lăsat spațiu să-i cunoască lumea, să-i vadă. Din acest moment, ei vor fi descoperiți ca oameni așa cum sunt. Sunt recunoscătoare. A fost foarte greu să țin toate lucrurile astea într-o zonă foarte delicată.”

În continuare, ea atrage din nou atenția modului în care părinții discută cu copiii cele întâmplate în ultima perioadă: „Gândul meu este doar la copii. Eu știu exact ce pot să spună oamenii mari. (…) Trebuie să avem grijă ce le spunem. Atât cât pot, eu o să apăr lumea asta. Și cât o fiu inspirată să scriu cântece, să creez personaje, să fac povești, o să fac să meargă mai departe, pentru că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care s-au întâmplat în România ultimilor ani.”

În concluzie, potrivit fondatoarei Gașca Zurli: „Lumea personajelor Zurli merge mai departe”.

În intervenția sa, Mirela Retegan a vorbit și despre campania „Adoptă o Mamă” desfășurată în această perioadă de Fundația Zurli cu scopul de a susține mamele aflate în dificultate.

Citește și:

Terapeut Georgiana Pop: Tensiunile dintre părinți afectează profund copilul, până la tulburări de comportament și scăderea capacității de învățare

Regula celor 3 minute pentru părinții care vor o comunicare eficientă cu copiii

Nu-ți mai fie frică de tantrumuri! Abordarea contraintuitivă care face minuni. 5 motive de ce funcționează atât de bine

Vizionează înregistrarea emisiunii „Deșteptarea” difuzată în această dimineață de radio Europa FM, cu participarea Mirelei Retegan:

 

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Captură video Facebook Radio Europa FM

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,281FaniÎmi place
  295CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole