Secretul care te ajută să adormi rapid un bebeluș

Printre cele mai extenuante lucruri pe care părinții de bebeluși sunt nevoiți să le facă este procesul de adormire a micuțului. De multe ori, pare că absolut nimic nu funcționează, nici cântecelele de leagăn, nici legănatul, nici plimbatul cu el prin casă, nici sunetul mașinii de spălat.

Dacă nu mai știi ce să faci pentru a-ți ajuta bebelușul să adoarmă cât mai repede, pregătește-te să afli o soluție mai puțin obișnuită, însă foarte eficientă datorită unui principiu puțin cunoscut și foarte ușor de aplicat.

Pentru început, ca să înțelegi mai bine tehnica, imaginează-ți că te afli într-un compartiment de tren care merge și îți poți alege locul. Dacă dorești să admiri peisajul privind pe fereastră, cel mai potrivit ar fi să te așezi cu fața în direcția de mers a trenului. Astfel, vei vedea obiectele pe măsură ce acestea se apropie.

Ce se va întâmpla, însă, dacă alegi locul de vizavi, acel loc în care stai cu spatele la sensul de mers al trenului? Vei observa că priveliștea nu mai este la fel de atrăgătoare: obiectele îți vor trece rapid prin fața ochilor, în timp ce tu nu vei avea suficient timp pentru a le privi pe îndelete, iar între timp ele vor dispărea.

Același fenomen are loc și în cazul bebelușilor. Atunci când te miști în cerc, privirea sugarului se agață de obiectele din jurul lui, deoarece acesta este modul în care cunoaște lumea. Micuțul fixează cu privirea un obiect, se uită la el, după care obiectul iese din câmpul lui vizual și privirea fixează un alt obiect. Probabil că știi deja că scopul bebelușului nu este nici pe departe să doarmă! Căci pentru el pauza de somn nu este altceva decât un obstacol enervant în procesul fascinant de cunoaștere a acestei noi lumi interesante și pline de culori și sunete!

Atenție, acum urmează secretul!

Atunci când te plimbi în cerc în sensul acelor de ceasornic, ochii copilașului sunt forțați să se deschidă larg pentru a reuși să vadă bine obiectele din jur. Însă, atunci când mergi în cerc împotriva sensului acelor de ceasornic, ochii micuțului văd bine și în timp ce sunt semiînchiși. Este vorba doar despre anatomia umană.

Astfel, se pare că, dacă pui bebelușul pe brațul stâng și te plimbi cu el în cerc, în sensul mersului acelor de ceasornic, el este nevoit să-și deschidă larg ochii pentru a privi obiectele din jur. În schimb, atunci când te plimbi împotriva sensului de mers al acelor de ceasornic, ochii lui se vor închide.

Dacă pui sugarul pe brațul drept, lucrurile se inversează. Astfel, pentru a-l adormi mai repede, poziționează-l pe brațul stâng și plimbă-te împotriva sensului de mers al acelor de ceasornic sau pune-l pe brațul drept și deplasează-te în sensul acelor de ceasornic.

Dacă încerci să aplici această tehnică, așteaptă-te ca bebelușul tău să adoarmă într-un interval cuprins între 5 și 15 minute.

Scrie-ne un comentariu dacă ai încercat și cum a funcționat pentru micuțul tău!

 

Sursa foto: Pixabay

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

  Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

  Articole similare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  INTRĂ ÎN COMUNITATE

  121,281FaniÎmi place
  295CititoriConectați-vă
  0AbonațiAbonați-vă

  Ultimele articole