10 greșeli pe care să le eviți când pleci în vacanță cu copilul

Atunci când pleci în vacanță cu copilul, știi că urmează să ai parte de câteva provocări și îți dorești să fii cât mai pregătită. Dacă încă nu ai încercat această experiență și nu știi ce trebuie și ce nu trebuie făcut, probabil că ești în căutarea unor trucuri pe care să le poți aplica pentru a avea parte de o vacanță cât mai frumoasă și mai liniștită.

Am adunat în acest articol câteva greșeli pe care mulți părinți le fac, dar pe care tu poți să le eviți atunci când pleci cu copilul în vacanță. Află cum puteți depăși împreună obstacolele cât mai eficient și mai frumos din moment ce de eliminat nu le poți elimina.

 

Iată 10 greșeli pe care le fac mulți părinți și pe care tu să NU le faci atunci când călătorești cu copilul:

 

1. Nu își rezervă timp pentru activitățile de explorare

Întotdeauna când călătorești cu un copil, nu uita că celui mic îi place să exploreze și să observe cât mai multe lucruri. Dacă nu îți iei un timp de rezervă special pentru explorarea copilului și pentru momentele în care acesta nu va dori să continue să meargă sau va fi atras de ceva din jurul lui, atunci cu siguranță veți avea o vacanță plină de surprize neplăcute și de certuri.

Oricând pleci într-o vacanță cu copilul tău, ia-ți un timp special pentru aceste momente, astfel încât lucrurile să decurgă liniștit și natural.

Citește și:

40 de idei ieftine sau gratuite cum să-ți petreci vacanța de vară cu copilul

De ce să nu bem apă din sticle de plastic pe caniculă. Ce pericole apar de la 30 grade Celsius în sus

2. Nu fac rezervările de acasă

Atunci când ai copii, să nu faci rezervările din timp poate fi o mare greșeală. Gândește-te doar la scenariul în care ajungeți obosiți la destinație și primul loc în care doriți să va cazați nu mai are camere libere. Este necesar să va urcați din nou în mașină și să căutați un alt loc, moment în care deja copilul este obosit, probabil îi este foame, este plictisit și iritabil.

Așadar, întotdeauna fă rezervările din timp.

 

3. Refuză tehnologia

Atunci când călătoriți cu avionul, cel mai probabil, cel mic se va plictisi și își va dori să se plimbe, să exploreze și să facă orice altceva în afară de a sta cuminte pe scaun. Te poți pregăti din timp cu activități noi, cu cărți noi care să-l atragă. Însă, în situația delicată în care nu este interesat de nimic și, pentru a evita momentele tensionate, poți folosi telefonul tău sau tableta pentru a-i arăta poze și filmulețele cu el, puteți scrie împreună mesaje sau texte etc.

Bineînțeles, aceasta este o măsură de urgență și nu este recomandat să devină un obicei. Fii alături de copil atunci când utilizează tableta sau telefonul tău și folosește-te de orice oportunitate pentru a-l direcționa către o altă activitate. Dacă te îngrijorezi în privința telefonului, poți sta liniștită, când veți ajunge în noile locuri, copilul va fi foarte interesat de explorarea zonei și va uita de tabletă, mai ales dacă nu o vei lăsa la vedere și mai ales dacă tu nu vei sta pe telefon.

Citește și:

Copilul stă mult la ecrane în vacanță? 5 pași ca să limitezi timpul pe telefon și tabletă

Programul complet al activităților cu copilul de 1-3 ani (toddler). 65 de lucruri de făcut cu cel mic

4. Nu iau medicamente în bagaj

Nimeni nu își planifică o răceală a copilului sau vreun alt incident de sănătate, însă niciodată nu știi ce se poate întâmpla. De aceea, este neapărat necesar să îți iei toate măsurile de siguranță pe care le poți lua în acest sens. Ia lucrurile de bază pe care știi că le poți folosi în caz de răceală, febră, dureri de burtică, greață, rău de mașină sau de avion, julituri sau alte situații care pot apărea.

 

5. Nu au activități și jucării pregătite

Dacă urmează o călătorie lungă, ar fi o mare greșeală să nu pregăteșți nimic cu care să menții atenția copilului concentrată pentru o perioadă. De la jocurile, jucăriile și cărțile care îi plac foarte mult și până la jocuri noi pe care să le descopere pentru prima dată – toate sunt necesare, deoarece copilul în mod sigur se va plictisi și va deveni iritabil.

Pregătește de acasă toate aceste lucruri și echipează-te cu creativitate, deoarece sigur vei avea nevoie de ea!

Citește și:

Dr. Mihai Craiu: 3 precauții majore pentru copiii mici și sugari pe vreme de caniculă

Sănătatea copilului în vacanța la mare. 9 sfaturi pentru părinți

6. Îi oferă dulciuri pentru a-l menține ocupat

Pregătește de acasă gustări sănătoase și, dacă cel mic are poftă de ceva dulce, îi poți da să mănânce fructe. Nu ți-ai dori să ajungi într-un oraș nou cu un copil hiperactiv de la prea mult zahăr și prea mult stat pe scaun.

 

7. Uită să verifice pașaportul

Pașapoartele copiilor au o valabilitate mai mică decât cele ale adulților, așa că ai putea cădea în această capcană și să crezi că, dacă tu ai pașaportul valabil, și cel mic îl are, fără să te și asiguri. Această neatenție ar ruina vacanța și ar distruge toate așteptările pe care copilul și le-a făcut în ceea ce privește zilele care urmau și va trebui să ai de-a face atât cu frustrarea ta, cât și cu frustrarea lui.

 

8. Nu îl implică pe copil în planificarea călătoriei

Dacă ai un copil mai mare de 4 ani, deja poți să iei în considerare ajutorul pe care ți-l poate oferi pentru a alege destinația, modalitatea de transport, perioada și alte lucruri necesare. Copiilor le place să simtă că au o responsabilitate și că sunt luați în serios atunci când vine vorba despre lucruri serioase.

Citește și:

În vacanță cu un copil de 3-4 ani. De ce să ții cont ca să vă relaxați cu toții

Copilul nu mai vrea în apă? 25 de jocuri în mare și pe plajă care alungă plictiseala

9. Planifică prea multe activități de interior

Copiii se plictisesc repede și, indiferent dacă ție îți plac foarte mult muzeele, expozițiile, castelele și orice altceva se poate vizita, atâta timp cât este nevoie să stai cuminte și să urmezi rândul, copilului tău nu îi va plăcea. Așa că este important să alegi acele activități care presupun mișcare pentru consumarea energiei copilului și cât mai puține activități de interior desfășurate în cadrul unui grup care își dorește să fie atent la ceea ce li se explică de către ghidul turistic. Adu-ți aminte, copilul tău nu va avea comportamentul unui adult și își va cere drepturile.

 

10. Nu verifică bagajul copilului, după ce acesta și l-a făcut singur

Dacă ai un copil mai mare, ai putea să vrei să îl lași să își facă singur bagajul. Acest lucru este în regulă, dar este necesar să îl verifici după. Copiii nu țin cont de toate detaliile care ar putea apărea. Prin urmare, este necesar să verificați împreună bagajul și, dacă a uitat ceva, să îi arăți asta și să îi explici de ce este important să aveți acele lucruri cu voi.

Nu trebuie să se simtă iresponsabil sau certat atunci când faceți acest lucru. Atunci când verificați întregul bagaj pentru a vă asigura că nu ați uitat nimic este cel mai bun moment pentru a nu simți că îl verifici pentru că nu ai încredere în el. Astfel, copilul se simte bucuros că a contribuit și te-a ajutat și învață și lucruri de care nu era conștient.

Citește și:

Cod roșu de epuizare termică! 10 reguli de la Dr. Tudor Ciuhodaru cum protejăm copiii de soare

O vacanță de vară plăcută și eficientă cu copiii. 7 secrete de organizare

Călătoriile cu copiii pot fi liniștite și armonioase atunci când îți iei măsurile de siguranță și când știi cum să previi anumite situații de criză!

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Arzella BEKTAŞ, Pexels

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Parenting 2.0
    Parenting 2.0
    Parenting 2.0 este o comunitate dedicată părinților conștienți, responsabili și dornici să-și educe copiii cu iubire necondiționată, cu blândețe și cu limite sănătoase, astfel încât să devină adulți echilibrați emoțional, încrezători și puternici, capabili să se adapteze și să aibă succes în lumea de mâine. Site-ul a fost înființat în 2014, funcționând inițial sub brandul Centrul de Parenting.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    121,272FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole