Informații importante despre Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a. Ministerul Educației le-a transmis către școli

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe pe 25 iunie cu proba la limba și literatura română. Citește acest articol pentru a afla informații utile care îi va ajuta pe elevi să ia punctajul maxim conform cunoștințelor la lucrarea de examen.

Ministerul Educației a anunțat, ieri, într-o postare pe contul de Facebook al instituției, că a transmis către inspectorate câteva informații utile, cu rugămintea ca ele să fie transmise copiilor, prin profesorii diriginți.

Iată ce trebuie să știe toți absolvenții clasei a VIII-a înainte de examenele de Evaluarea Națională:

1. La limba și literatura română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.

2. La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Citește și:

Varianta românească a sălii de detenție pentru elevii care deranjează orele 

Când se termină vacanța de vară și începe anul școlar 2024-2025

3. La limba și literatura română și/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. Iată un exemplu:

4. La matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns. Iată un exemplu:

 

Citește și:

„Dincolo de orice examen, îi vreți sănătoși”. Mirela Retegan spune cum s-a îmbolnăvit din cauza stresului legat de școală

Psiholog Mirela Horumbă spune cum să ne ajutăm copiii stresați de Evaluarea Națională din clasa a VIII-a

Calendarul examenelor de Evaluarea Națională clasa a VIII-a 2024

Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Iată calendarul examenelor de Evaluarea Națională de final de gimnaziu 2024:

  • 25 iunie – Limba și literatura română (probă scrisă)
  • 27 iunie – Matematică (probă scrisă)
  • 28 iunie – Limba și literatura maternă (probă scrisă)
  • 3 iulie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 9 iulie – Afișarea rezultatelor după contestații

Citește și:

Părinții copiilor de succes au în comun aceste 7 lucruri

Oana Moraru: E absurd să cerți copilul că nu are chef să lucreze. Efortul intelectual, disciplina și concentrarea nu vin din voință

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Sursa foto: Pixabay

 

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    121,279FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole