Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe pe 25 iunie cu proba la limba și literatura română. Citește acest articol pentru a afla informații utile care îi va ajuta pe elevi să ia punctajul maxim conform cunoștințelor la lucrarea de examen.
Ministerul Educației a anunțat, ieri, într-o postare pe contul de Facebook al instituției, că a transmis către inspectorate câteva informații utile, cu rugămintea ca ele să fie transmise copiilor, prin profesorii diriginți.
Iată ce trebuie să știe toți absolvenții clasei a VIII-a înainte de examenele de Evaluarea Națională:
1. La limba și literatura română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propozițiilor în frază.
2. La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.
Citește și:
Varianta românească a sălii de detenție pentru elevii care deranjează orele
Când se termină vacanța de vară și începe anul școlar 2024-2025
3. La limba și literatura română și/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opțiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect. Iată un exemplu:
4. La matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit inițial și consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spațiul dedicat punctajului atribuit exercițiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns. Iată un exemplu:
Citește și:
„Dincolo de orice examen, îi vreți sănătoși”. Mirela Retegan spune cum s-a îmbolnăvit din cauza stresului legat de școală
Psiholog Mirela Horumbă spune cum să ne ajutăm copiii stresați de Evaluarea Națională din clasa a VIII-a
Calendarul examenelor de Evaluarea Națională clasa a VIII-a 2024
Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.
Iată calendarul examenelor de Evaluarea Națională de final de gimnaziu 2024:
- 25 iunie – Limba și literatura română (probă scrisă)
- 27 iunie – Matematică (probă scrisă)
- 28 iunie – Limba și literatura maternă (probă scrisă)
- 3 iulie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
- 9 iulie – Afișarea rezultatelor după contestații
Citește și:
Părinții copiilor de succes au în comun aceste 7 lucruri
Oana Moraru: E absurd să cerți copilul că nu are chef să lucreze. Efortul intelectual, disciplina și concentrarea nu vin din voință
Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):
Canalul Whatsapp Parenting 2.0
Sursa foto: Pixabay