Greșeala uriașă pe care o fac mulți părinți în această perioadă. „Tot mai mulți aleargă după aşa-zisele tratamente”

Mulți copii sunt afectați, în lunile de toamnă, de răceli și viroze. Pentru a-și ajuta copiii să fie cât mai sănătoși, părinții caută și testează diferite soluții pentru întărirea imunității celor mici.

În ciuda acestui lucru, afecțiunile copiilor par să fie tot mai frecvente de la un an la altul, tratamentele pentru întărirea imunității nefiind eficiente, ci doar produse de marketing, este de părere Dr. Egri Eduard, medic specialist în medicina de familie din Sibiu.

„Văd că mulți și tot mai mulți aleargă după așa-zisele tratamente și scheme pentru imunitate, în același timp de la an la an cei mici sunt parcă tot mai bolnavi. Despre marketing numai de bine”, a scris medicul Egri Eduard, într-o postare pe contul său de Facebook.

Medicul vine în întâmpinarea părinților și oferă câteva soluții care, din punctul său de vedere, sunt „cele mai bune „tratamente” pentru imunitate”.

Iată cele 5 soluții pe care le recomandă de Dr. Egri Eduard pentru întărirea imunității copiilor: 

1. Alimentație sănătoasă și echilibrată conform vârstei copilului

2. Activitate fizică susținută, ideal în aer liber, indiferent de vreme și anotimp

3. Evitarea factorilor stresanți: conflicte familiale, expunere la ecran etc.

4. Evitarea suprasolicitării copilului: zeci de activități, meditații etc.

5. Respectarea orelor de somn, precum și a perioadei de recuperare după o boală

Citește și:

Stresul afectează sănătatea. 5 pași pe plan emoțional pentru a întări imunitatea copilului

Copilul nu ascultă? 5 greșeli de comunicare ale părinților care provoacă neascultarea copiilor

Academicianul Ovidiu Bojor: „E mai bine să prevenim decât să tratăm”

Un alt specialist care recomandă susținerea corpului printr-o prevenție adecvată este academicianul Ovidiu Bojor, fitoterapeut, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, în vârstă de 97 de ani.

Iată recomandările pe care le-a făcut recent, în cadrul unei conferințe, pentru întărirea imunității în sezonul gripal:

„E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriți-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim opt ore de somn pe zi, mișcare, alimentație curată și sănătoasă și un stil de viață ordonat.”

Ce e de făcut când apare răceala sau gripa? „Dacă vă alegeți cu răceli și cu gripe, atunci ajutați-vă corpul să lupte cu boala. Țineți aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe și legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceșe, cătină. Zilnic, atât în formă naturală, cât și sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii”, recomandă specialistul, citat de romaniatv.net.

Potrivit academicianului Ovidiu Bojor, febra nu este un motiv de panică, deoarece este o reacție de apărare a corpului.

„Ați făcut febră? Nu vă speriați! Febra este o reacție de apărare a organismului și ea arată că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizați pe chinină și pe coajă de salcie – infuzii. Sunt antifebrifuge naturale. Respiră pentru viață, respiră pentru sănătate”, a precizat specialistul citat.

Atenție! Înainte de a îi administra copilului orice fel de tratament, indiferent că este naturist sau din medicina alopată, chiar dacă se poate cumpăra fără rețetă, consultă medicul pediatru care cunoaște istoricul medical al copilului!

Fiecare persoană este unică, de aceea nu este suficient să-ți bazezi decizia doar pe recomandările generale pe care le fac specialiștii în spațiul public. Este foarte important ca preparatele, tratamentele, siropurile, pastilele etc. pe care i le administrezi copilului să fie recomandate de medicul pediatru al copilului tău.

Citește și:

“Copilul meu minte.” 7 cauze care îi fac pe copii să-și mintă părinții

Stresul adaptării la grădiniță. 6 conflicte emoționale care pot cauza răceli

Sursa foto: Watercolor Artist, Pixabay

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    122,034FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole