PARENTING ÎN VACANȚĂ: Respectarea limitelor și a regulilor în vacanță

Cu toată dorința noastră de relaxare și deconectare, telefonul, tableta și televizorul nu dispar pe durata vacanței. Iar regulile legate de alimentație pot suferi și ele mult atunci când nu suntem acasă și nu gătim ceea ce îi place copilului.

Așadar, parenting în vacanță înseamnă și să gestionezi adecvat situațiile care țin de respectarea regulilor și a limitelor. Asta cu atât mai mult că limitele reprezintă o provocare pentru părinți nu doar în concediu, ci și în restul anului.

 

Cum este mai bine să procedăm pe perioada vacanței: să menținem aceleași reguli și limite aplicabile acasă, să permitem anumite excepții de la ele sau să renunțăm de tot la reguli și limite, astfel încât copilul să simtă că este în vacanță?

 

Iată ce ne spun mamele din comunitatea noastră:

Maria: „Pentru mine cel mai important în vacanță este să ne simțim bine toți. Am de gând să respect aceleași reguli de bază, ca și acasă, în rest distracție în limita bunului simț.”

Ramona: „Noi am fost deja la mare, în concediu, deja visez la tura 2. În vacanță am păstrat aceleași reguli ca și acasă, am încercat să nu le dau peste cap pe fete și nici pe noi.”

 

Te invit să vizionezi cel de-al șaselea și ultimul video din seria „Parenting în vacanță”, din care vei descoperi o modalitate potrivită de a aborda regulile și limitele în perioada concediului cu copiii:

 

 

Știm că extremele nu sunt bune în nicio direcție. De aceea, pentru că și tu, ca părinte, ca mamă, ai nevoie de odihnă și relaxare, nu să stai stresată și să îți consumi energia veghind în ce măsură se respectă limitele și dacă totul decurge conform planului, îți poți da voie să fii mai relaxată pe perioada vacanței și în ceea ce privește regulile.

E important să menționăm că, atunci când sunt decise împreună cu copilul, regulile nu mai sunt chiar atât de greu de respectat.

Dar, oare relaxarea regulilor în vacanță nu va afecta respectarea lor după încheierea vacanței? Este o întrebare justificată. Pentru a te asigura că nu se întâmplă acest lucru, discută cu copilul și stabiliți noi reguli mai relaxate aplicabile doar pe perioada vacanței petrecute departe de casă.

După ce clarifici aceste detalii, te vei putea bucura de mai mult timp pentru tine și de mai multă relaxare!

 

Nu rata și celelalte articole publicate din seria „Parenting în vacanță”:

 

Sursa foto: Kindel Media, Pexels 

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

121,281FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole