Discuție despre închiderea școlilor vineri și luni. Ce spune Ministerul Educației

Care va fi programul școlilor vineri și luni, în contextul în care duminică, 24 noiembrie, în România are loc primul tur al alegerilor prezidențiale și circa trei sferturi dintre secțiile de votare sunt organizate în instituții de învățământ?

Este o întrebare pe care o au mulți părinți, elevi și profesori și la care Ministerul Educației a oferit, astăzi, un răspuns.

Atunci când școlile funcționează, în ziua alegerilor, ca secții de votare, sunt necesare activități suplimentare de pregătire și de reamenajare, care pot periclita procesul obișnuit de învățământ.

Reprezentanții Ministerului Educației au desfășurat, astăzi, o videoconferință cu inspectorii școlari generali despre modalitatea de pregătire a unităților de învățământ în care vor fi organizate duminică secții de votare.

Citește și:

20 de moduri în care poți să calmezi rapid un copil agitat

Cum se construiește motivația școlară, pe vârste. Sfaturi de la Oana Moraru

„În cursul zilei de 19.11.2024 a avut loc o videoconferință cu inspectorii școlari generali în cadrul căreia a fost discutată și modalitatea de pregătire a unităților de învățământ în care vor fi organizate secții de votare, potrivit celor stabilite în ședința Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor”, a anunțat Ministerul Educației, într-un comunicat, citat de Agerpres.

În ce cazuri se suspendă cursurile luni

Ministerul Educației le-a recomandat școlilor să nu suspende orele nici vineri și nici luni, în contextul alegerilor.

Totuși, în cazuri excepționale, școlile pot decide modificarea programului în zilele de luni, sau chiar suspendarea cursurilor.

Astfel, pot decide că nu vor face ore deloc lunea acele școli unde procesul educațional nu poate fi desfășurat în siguranță din cauza activităților aferente alegerilor. În aceste cazuri, școlile trebuie să anunțe inspectorul general, care să aprobe decizia.

Citește și:

16 greșeli ale părinților care scad motivația școlară a copiilor

9 alternative la pedepse care chiar funcționează. Cum corectăm greșelile copilului prin metode pozitive [VIDEO]

Iată ce recomandări le-au transmis școlilor reprezentanții Ministerului Educației:

1. În zilele de vineri nu se impune suspendarea cursurilor la nivelul unităților de învățământ.

2. În zilele de luni, doar în situații excepționale, unitățile de învățământ pot aproba modificări de program (exemplu: decalarea orei de începere a programului), în funcție de situația specifică de la nivelul fiecărei școli. Eventualele situații de acest tip vor fi comunicate cu celeritate inspectoratelor școlare județene.

3. În zilele de luni nu se recomandă suspendarea cursurilor decât în situații care nu permit derularea procesului educațional în condiții de siguranță și cu aprobarea prealabilă a inspectorului școlar general.

Orice modificare de program va fi comunicată în cel mai scurt timp părinților și elevilor.

Aceste recomandări sunt valabile atât pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 24 noiembrie, cât și pentru cel de-al doilea tur, din 8 decembrie.  

Dacă ți-a plăcut articolul și dorești să te alături misiunii noastre de a promova creșterea sănătoasă a copiilor, astfel încât să nu transmitem mai departe copiilor noștri rănile emoționale cu care a crescut generația noastră, ne poți susține aici. Cu ajutorul tău, misiunea Parenting 2.0 merge mai departe și tot mai mulți copii au șansa să primească o educație cu iubire:  

SUSȚINE PARENTINGUL CONȘTIENT

 

Sursa foto: Freepik.com  

 

Fii la curent cu articolele pe care le publicăm abonându-te la canalul nostru de WhatsApp (apasă clopoțelul din dreapta sus):

Canalul Whatsapp Parenting 2.0

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

INTRĂ ÎN COMUNITATE

122,763FaniÎmi place
295CititoriConectați-vă
0AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole