Comisarii pentru Protecția Consumatorilor au propus, în urma unui control, închiderea locurilor de joacă din 6 parcuri din București. Este vorba despre locurile de joacă din parcurile Herăstrău, Tineretului, Carol I, Cișmigiu, Izvor și Circului.
A fost propusă închiderea locurilor de joacă din aceste parcuri pentru o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.
Propunerea a fost anunțată astăzi, după controalele derulate vineri, 30 septembrie, sub coordonarea directorului general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, care au verificat modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.
„Singura diferență între a fi părinte și a fi funcționar public este că, în ultima dintre ipoteze, trebuie să fii părintele tuturor copiilor ce au nevoie de tine și de munca pe care o desfășori în folosul comunității.
A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acțiune de curaj. Pare că, alături de pachețel, trebuie să îi iei celui mic și, doamne ferește, o trusă medicală”, a declarat Paul Anghel, directorul general al ANPC, într-un comunicat de presă.
Citește și:
Cum dorința părinților de a crește copii puternici și independenți îi duce, de fapt, în dependență [VIDEO]
Țipete și tantrumuri la restaurant? 6+5 soluții pentru părinți
Primăria Capitalei, amendată cu 10.000 lei
În urma controlului, comisarii de la Protecția Consumatorilor au constatat nereguli în toate parcurile verificate. Din acest motiv, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, care aparține Primăriei Capitalei, a fost sancționată cu o amendă convențională în valoare de 10.000 lei.
„Amenda pe care astăzi suntem nevoiți să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinților adresat celor care au înlocuit acțiunea cu scuza.
Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare. Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri. Vor inventa din nou scuze inutile cu iz politic, uitând probabil că a fi copil nu înseamnă asta”, a mai spus șeful ANPC.
Iată lista abaterilor constatate de comisarii ANPC:
- Existența covorului anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări și bucăți lipsă
- Existența unor tobogane cu pantă de alunecare și tubulatură metalică. Acestea sunt interzise prin HG 435/2010
- Tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanță foarte mare între îmbinări
- Folosirea unor echipamentele tehnice cu un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăți lipsă, cu urme masive de rugină, cu șuruburi fără protecție
Citește și:
De ce să nu-i faci observație copilului atunci când se comportă urât
„Nu există nu pot. Există nu vreau!” Cum ajuți copilul când refuză să facă ce îi ceri
Oana Moraru: „Trauma nu este stresul emoțional negativ”. Traumatic poate fi un părinte care fuge de disconfort
Iată câteva imagini surprinse în timpul controalelor ANPC:
Sursa foto: ANPC