Elevii români, pe locul 1 în Europa și 3 în lume, la Olimpiada Internațională de Fizică

Elevii români au obținut locul 1 în Europa și locul 3 în clasamentul pe națiuni, la Olimpiada Internațională de Fizică, a anunțat Ministerul Educației.

„După matematică, România scrie istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de tări”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației într-o postare pe Facebook.

La această competiție, elevii români au obținut locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și Statele Unite ale Americii, care ocupă poziția a doua.

Doar un singur elev din lotul premianților învață la stat

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și de conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Citește și:

Absolventă de 10, despre Bacalaureat: „Societatea a creat în jurul lui o bulă de stres care pune presiune pe tine la fiecare pas”

Scriitoarea Andreea Ionescu: „Dacă ești proastă și nu te duce capul, să stai acasă! Te-am crescut cu de toate ca să ne faci de rușine”

Iată lista elevilor olimpici și medaliile pe care le-au obținut:

  • Momoiu Alexandru, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de aur, poziția a 7-a in clasamentul general
  • Oros Vlad Ștefan, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara – medalie de aur
  • Dragomir Darius Andrei, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de aur
  • Mirică Ioan Alexandru, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de argint
  • Tudose Rareș Felix, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de argint

Profesorii observatori sunt: Victor Păunescu, de la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu din București, și Sandu Mirel Golcea, de la Colegiul Național C. D. Loga din Timișoara.

„Felicitări! Mulțumiri tuturor celor care se dedică performanței în educație!”, și-a încheiat Ministerul Educației mesajul.

Citește și:

„Nu are cum să iasă ceva frumos dacă e presiune și rigiditate”. Sfaturile lui David Popovici pentru părinți

Pedepsiți prin note și dați afară din clasă. 10 moduri în care sunt încălcate Drepturile Copilului în comunitățile dezavantajate

Cum se construiește motivația școlară, pe vârste. Sfaturi de la Oana Moraru

Sursa foto: Facebook Ministerul Educației

Vrei să afli ce fel de părinte ești?

Abonează-te gratuit la newsletterul nostru și primești pe email un exercițiu pentru a descoperi ce fel de părinte ești. PLUS articole exclusive, soluții la provocările tale și invitații la evenimente gratuite de parenting!

    Avem grijă de datele tale personale! Te poți dezabona oricând.

    Articole similare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    INTRĂ ÎN COMUNITATE

    121,267FaniÎmi place
    295CititoriConectați-vă
    0AbonațiAbonați-vă

    Ultimele articole